Cookie- og privatlivspolitik


Spar på vandet i staudebedet

Når du anlægger et staudebed, skal du selvfølgelig være omhyggelig med at vande de pottede stauder godt op, inden du planter dem ud i bedet. Og det nyanlagte bed skal også have en solid omgang med haveslangen. Men derefter er det faktisk en god idé at være lidt påholdende med vandslangen.

Når først stauderne er kommet i gang i bedet, er det nemlig udmærket at stresse de nyplantede stauder en smule. For når fugtigheden ikke findes i det øverste jordlag, vil staudernes rødder søge dybere ned for at hente vand.

Det gør i sidste ende planten stærkere. Men hvis sæsonen viser sig at være meget tør, er det selvfølgelig nødvendigt at vande, inden stauderne dør af tørst. Hvis blomster og blade begynder at hænge, de nederste blade visner – eller planten går i stå i væksten – er det tegn på vandmangel.

Det gælder selvfølgelig også for havens ældre bede. Og husk så det gamle gartnerord, at klatvanding er pjatvanding”. Både sol og vind øger fordampningen. Derfor får du den mest effektive vanding, hvis du vander sidst på dagen – og helst i stille vejr.

Har du en regnvandstønde, kan du hente både gratis og kalkfrit vand. Hvis det føles uoverkommeligt at bruge vandkanden, kan du ejnger er den mest vandbesparende metode. Når du har lagt siveslangen ud i dit staudebed, kommer vandet direkte ned til rødderne.

Der sker ingen afkøling af planterne undervejs, og der er ingen risiko for, at du vælter stauderne med vandstrålen. Fordampningen er desuden minimal med siveslanger.

Siveslangen kobles direkte på en vandhane. Hvor længe du skal lade hanen løbe med vand til din siveslange, afhænger helt af din jordtype og vejrforholdene i øvrigt.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Klinker på trægulv og flydespartel

Hej allesammen, jeg er ret ny indenfor ...

fodlister

hej...jeg skal til at sætte fodlister opog ...

dampspær ved lem til skunk

Isolering af skunkrum med dampspærre. Hvad er ...

Mussesikring af anneks

Hej, jeg går og overvejer at bygge et lille ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os