Cookie- og privatlivspolitik


Planteposer, jord og gødning

Når det kommer til planterne, der skal ned i selve bassinet, er der flere ting på markedet at vælge imellem. Netpotter som disse er meget brugte i de fleste havebassiner.

De er lette at arbejde med, da de har en fast form, og de fås i mange forskellige størrelser og udformninger. Derudover er de praktiske at sænke ned på bassinets bund, da du let kan binde en snor i pottens kanter.Som et alternativ findes der også planteposer som disse. Dem kan du også købe i forskellige størrelser.

Poserne er lette at forme og bøje, og de er derfor velegnede, hvis du skal plante mellem stenene i bassinet.Poserne er dog sværere at have med at gøre, hvis de skal dybere ned i bassinet, da man helst skal undgå at lave huller i poserne til snore.

Planteposerne er lavet af et stof, som vandet let kan løbe ind igennem, så plantejorden holdes fugtig, uden at jorden dog kan slippe ud i bassinet.Både netpotterne og poserne kan i kraft af deres varierende størrelser bruges til alle former for vandplanter og kan – besværligheder til trods – bruges i alle dybder.

Dybden er dog afgørende for, hvilken jord du skal bruge i plantebeholderen. Her har Dan stillet to forskellige jordtyper op. Den ene er en såkaldt bassinjord. Det er en langtrevlet spagnum tilsat lidt ishavsler og grus. Denne jord er beregnet til de planter, der skal stå højt i bassinet.

Den anden jordtype er bassinler, også kaldet ishavsler. Den er porøs og meget næringsholdig og egner sig bedst til de planter, der skal stå på bassinets bund.Ofte er det også en god ide at blande de to jordtyper sammen i potten.

Her skal man blot huske på, at jo tættere på bunden, potten skal placeres, jo mere ler skal der i potten – og omvendt, jo tættere på overfladen, jo mere spagnum.Til at holde jord og ler på plads er det en god ide at lægge granitskærver i pottens top.

De holder godt på jorden i potten, og samtidig forhindrer de nysgerrige fisk i at nappe i plantejorden og i værste fald beskadige planterne. Jo større fiskene i bassinet er, jo større skal stenene være.

Har du meget store fisk, kan du med fordel lægge piksten i pottens overflade. Dan anbefaler, at man bruger granitsten. De indeholder nemlig ingen kalk, der kan give alger i dit bassin.Det er også en god ide at bruge en gødningskugle til dine bassinplanter.

Denne gødningskugle kan bruges året rundt. Den afgiver næringsstoffer i takt med, at temperaturen stiger. Så risikerer man ikke at overgøde planterne, og sætter du den langtidsvirkende gødning i potterne om efteråret, når du alligevel klipper planterne ned, så frigives gødningen, så snart vejret bliver varmere og sæsonen atter starter.Med et udvalg af disse forskellige jord- og pottetyper og lidt gødning er du godt rustet til at beplante dit bassin.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os