Cookie- og privatlivspolitik


Stilrent bålsted

Åben ild giver hygge og varme på terrassen eller i haven, og kommer hurtigt til at virke som et naturligt samlingssted. Og så er det en god investering at lave et udendørs bålsted. Her har vi støbt vores bålsted i beton - det er et materiale, der er nemt at arbejde med, og resultatet er både flot og råt og helt enkelt.

Lav dit eget bålsted

Lav selv bålsted i haven

Hvis du selv støber et bålsted, har det desuden den fordel, at du kan bygge støbeformen i præcis den størrelse, der passer dig. Og du får et bålsted, som ingen andre har. Vi har bygget en kvadratisk støbeform (80 x 80 cm) med et hul i bunden, så formen kan presses ned over en stor fitnessbold, så der dannes en fordybning i den betonklods, der bliver til bålstedet, når betonen hærder op i støbeformen.

Opbygning af form til bålsted

Når du skal støbe, skal du først lave en form, du kan støbe i. Her bruges støbekrydsfiner, som er vandfast og har en meget glat overflade. Du kan evt. også bruge almindelig krydsfiner, der er lidt billigere, men støbekrydsfiner er bedst. Målene på formen afgør størrelsen på dit bålsted. Så du bygger bare formen i den størrelse, du ønsker, bålstedet skal have. Du skal dog være opmærksom på, at beton er tungt, så jo større formen er, jo tungere bliver bålstedet. Det specielle ved støbeformen her er, at der saves et hul i bunden, så formen passer ned over en stor bold. Boldens form kommer til at give det færdige bålsted den runding, som er selve ildstedet.

Støb selv bålstedet

Det er nemmest at bruge tørbeton til dette projekt – så er du sikker på, at blandingsforholdene er rigtige. Tørbeton købes i sække og skal blot blandes med vand. Du skal være opmærksom på, at beton er tungt, så du flytter ikke bare rundt på dette bålsted efter behag. Til gengæld er det så kompakt, at det sagtens kan stå på en træterrasse, da det ikke bliver varmt i bunden og dermed ikke risikerer at lave mærker.

Værktøj til opbygning af bålsted

Til at blande betonen anvender vi en blandingsmaskine. Du kan også blande betonen i fx en trillebør. Herudover kan du overveje at leje en stavvibrator. Det er vigtigt, at betonen bliver vibreret ordentligt, så der ikke er lufthuller i det, du støber. En stavvibrator er super effektiv. En slagboremaskine kan evt. bruges på formens sider, men det er ikke nær så godt.

Relaterede artikler

 • Byg dit eget BÅLSTED af jern!

  Byg dit eget BÅLSTED af jern!

  08/2014 Der ER bare hyggeligt at sidde ved et flammende bål en sommeraften. Og lægger du bålet til rette i en bål-tipi, har du bedre styr på både gnister og varme.

  Sværhedsgrad 1/4
 • Støb råt og flot bålsted

  Støb råt og flot bålsted

  11/2016 Et bålsted i haven er et sikkert hit til udendørs hygge. Og hvis du støber det i beton, holder det i mange år. Se her, hvordan du laver det!

  Sværhedsgrad 1/4
 • Sommerbrus i det fri

  Sommerbrus i det fri

  13/2015 Det er indbegrebet af sommer at kunne tage et udendørs bad. Se, hvordan fire enkle sektioner hurtigt bliver til en superflot udebruser.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Sten og fliser i haven

  Sten og fliser i haven

  09/2015 Uanset om det er en terrasse, din indkørsel eller en sti ned gennem haven, så kan du anlægge den med fliser eller sten.

 • Tørrestativ – uden huller i plænen

  Tørrestativ – uden huller i plænen

  14/2014 Kniber det med pladsen, kan du lave et udendørs tørrestativ, der hænger på en væg. Så undgår du også at ødelægge plænen med stolper.

  Sværhedsgrad 3/4
Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Stilrent bålsted
 • Stilrent bålsted

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 3/4

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os