Cookie- og privatlivspolitik


Pas på fiskehejren

Hvis du vil have fisk i dit havebassin, er det en god ide at designe dit havebassin, så du undgår at få besøg af fiskehejrer. Fiskehejren er nemlig en af de mest udbredte trusler mod dine fisk i bassinet. Men det er faktisk ikke så svært at gøre dit vandhul ufremkommeligt for fiskehejrerne.

De langbenede fugle lander nemlig aldrig direkte i vandet den første gang, de kommer til et nyt vandhul. De lander i stedet på jorden og går ud i vandet. Så det gælder om at udforme bassinets kanter, så hejren ikke kan nå dine fisk.

Et område med omkring 10 centimeters vand er optimalt for en fiskehejre. Derfor vil hejren typisk finde vej til dit bassin gennem sådan et lavvandet område.Men sørger du fx for, at kanterne af dit bassin består af sten, der er hævet mindst 10-15 centimeter over vandspejlet, og der samtidig er en god dybde lige ud for stenkanten, kan fiskehejren ikke bevæge sig ned i vandet.

Fiskehejrens knæ er ikke bøjelige, så den vil heller ikke kunne nå vandet fra stenen. Der findes dog også andre måder, du kan sikre dit bassin på. Fx kan du spænde en snor rundt om bassinet. Det kræver selvfølgelig, at du banker nogle pæle i jorden langs med bassinkanten.

Gerne med cirka halvanden meters mellemrum.Derefter kan du spænde en tynd, men kraftig fiskesnøre ud imellem pælene. Placér snoren i ca. 20 centimeters højde.Nu har du lavet en snubletråd for hejrerne.

Hejrens syn er velegnet til at opfange bevægelser, men en tynd og stationær snor som denne vil den ikke kunne få øje på. Derfor vil den få sig noget af en forskrækkelse, når den støder på den.

Når en hejre først er blevet skræmt væk fra dit bassin, er det mindre sandsynligt, at den pågældende fugl vil vende tilbage igen. Da fiskehejrerne er overvintrende fugle i store dele af Skandinavien, skal snoren være etableret omkring bassinet året rundt.

Derfor vil Dan lede efter nogle andre pæle, som falder bedre i ét med bassinets omgivelser, men indtil videre er disse pæle udmærkede til at holde bassinet fra at blive et stort tagselvbord for de sultne hejrer.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os