Cookie- og privatlivspolitik


Ny indgang giver karakter

En forstuekvist efter bedste svenske tradition giver dit træhus karakter, sikrer dig et sted i læ for regnen at sætte indkøbsposerne fra dig og finde nøglen frem – og slipper din indre snedkerglæde fri på træværket.

Der er uden tvivl mange gode og praktiske grunde til, at vores svenske naboer ofte sætter en lille overdækket indgang på deres træhuse. Den åbne tilbygning giver læ for regn og sne, mens man finder nøglen frem, et tørt sted at sætte tasker fra sig, meget ofte et sted at sidde, mens man trækker støvlerne af – men kun let afskærmet for den værste vind, så en indbrudstyv ikke skjult bag lukkede vægge kan bryde ind gennem den aflåste hoveddør.

Men den overdækkede indgang – der faktisk hedder et bislag – er meget mere end en praktisk foranstaltning. Den er en detalje, der giver huset karakter – eller mangel på samme, når det går galt.

Så hvis du beslutter dig for at forkæle dit træhus med et bislag, som vi her viser en enkel opskrift på, så tag dig god tid til at finde den rette størrelse, placering og udformning til lige netop dit hus. Den udgave, vi bygger, kan være helt rigtig på dit hus – men også helt forkert. Så tag dig god tid.

Se dig om på en lang tur, eller gå på opdagelse i nabolaget, hvis der ligger tilsvarende huse. Andre må have løst opgaven på en måde, du kan hente inspiration i. Og tegn så huset med den planlagte udbygning – eller leg med billederne på din computer, hvis det er lettere for dig.

Huset, som vi på siderne her forsyner med et bislag, er fra begyndelsen af 1900- tallet, så vi koncentrerede os om huse på samme alder, da vi var ude at hente inspiration og studere byggeskik. Og nyd så, at der ikke er voldsomme konstruktionsmæssige krav til den lille forstue, men rigelig plads til den pynt, svenskerne kalder snedkerglæde.

De tekniske udfordringer er hurtigt overskuet med træ i standardmål og enkle samlinger uden beslag, og derefter er det sjovt at lege med små detaljer som affasninger på stolperne, et lavt stakit og en sol i gavlen. De detaljer, der er så meget andet end praktiske grunde til.

Relaterede artikler

 • "Ny" og nem hoveddør

  "Ny" og nem hoveddør

  17/2015 Hvorfor kassere den gamle hoveddør, hvis du kan få en “ny” ved blot at friske stilen op? Det tager ingen tid og resultatet bliver SUPER flot.

  Sværhedsgrad 1/4
 • Sæt glasdør i gavlen og luk lyset ind

  Sæt glasdør i gavlen og luk lyset ind

  16/2015 Følg med når vi sætter to glasdøre i gavlen og forvandler et mørkt og massivt rum til en lys og luftig stue med direkte adgang til haven.

 • Skal en dampspærre altid tapes?

  Skal en dampspærre altid tapes?

  12/2015 Jeg er i tvivl om samlingerne i en dampspærre. Jeg plejer bare at klemme samlingerne sammen, men har nu fået at vide, at det ikke er tæt nok. Er det rigtigt?

 • 'Træ'trappe uden vedligehold

  'Træ'trappe uden vedligehold

  05/2015 Den flotte trappe passer perfekt til huset. Men hvor husets facade faktisk er af træ, lader trappen kun som om. I virkeligheden består den mere af plastic end træ, men du skal meget, meget tæt på for at opdage det.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Ret glasdøren op

  Ret glasdøren op

  04/2015 Har glasdøren sat sig, så den støder på bundstykket og er svær at lukke? Ret døren op og fikser glasset med klodser – en simpel øvelse med stor effekt.

  Sværhedsgrad 1/4
Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Ny indgang giver karakter
 • Ny indgang giver karakter
 • Ny indgang giver karakter
 • Ny indgang giver karakter
 • Ny indgang giver karakter

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 3/4

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os