Cookie- og privatlivspolitik


Musik i HELE huset

Trådløse forbindelser til musik og tv er ikke længere fjern fremtidssnak. Med Bluetooth og wi-fi teknologi kan du nu helt selv bestemme, hvor du vil høre musik, uden at være begrænset af kabler og ledninger.

Har du skjult alle dine højttalerledninger i væggene, er det et problem at flytte rundt på musikken. Og har du alle ledningerne liggende som tykke slanger langs fodpanelerne, har du nogle irriterende støvsamlere, der er alt andet end pæne.

Heldigvis behøver det ikke være sådan, for den trådløse teknologi bliver stadig mere avanceret, og nu kan du faktisk helt undvære ledningerne.

Bluetooth eller wi-fi

Før du vælger højttalere, skal du finde ud af, hvor langt lyden skal flyttes fra det sted, hvor den ”kommer ind i huset”.

Får du lyden direkte ind via din telefon eller tablet – det kaldes streaming – og skal du kun kunne høre den i samme rum, så skal du vælge en Bluetooth højttaler. Den kan du montere fast på væggen, eller du kan vælge en transportabel model, så du kan tage den fine lyd med rundt i huset. Eller til stranden.

Vil du flytte lyd fra stereoanlægget eller fjernsynet ud til surroundhøjttalerne og subwooferen under sofaen, skal du benytte en anden teknologi nemlig wi-fi (wireless fidelity). Med den går signalerne via din trådløse router fra anlæg eller tv ud til højttalerne.

Få en mere stabil forbindelse

Der kan dog være det problem, at jo mere du bruger internettet til forskellige tjenester på samme tid, desto større veksler trækker det på din internet router. Signalerne risikerer at blive ustabile. Og det er vildt irriterende at miste signalet midt i en koncert eller en film. Der er flere muligheder for en løsning:

1. Skift til en kraftigere router
Den ene er at købe en bedre og kraftigere router, end den du har fået fra din udbyder.

2. Forlæng routerens rækkevide
En anden er, at du køber en såkaldt repeater, som forlænger routerens rækkevidde og styrke, når den tilsluttes lysnettet. Det er smart, hvis du har et stort hjem.

3. Skift frekvens på din router
Endelig kan du skifte frekvens på din trådløse router. Den ”normale” er 2,4 GHz, men de nyeste routere kan også benytte en frekvens på 5 GHz. Den er smartere, da den sørger for, at der ikke er ”støj” på linjen. Frekvensen rækker dog ikke så langt, så du bør supplere med en repeater som nævnt ovenfor. Og så skal de hi-fi apparater, du tilslutter, kunne køre på 5 GHz.

Godt grej til trådløs musik

I denne artikel kigger vi på godt grej til trådløs musik:

1. Bluetooth højttalere
2. Bærbare højttalere
3. Trådløs surround sound
4. Wi-Fi router

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få alle vores tips til, hvordan du får musik i HELE huset.

Relaterede artikler

 • HUS: 3 ting du SKAL nå inden vinter

  HUS: 3 ting du SKAL nå inden vinter

  06/10 Er dit hus vinterklart? Ellers er det LIGE NU, du skal forberede det på sne og frost. Nogle ting er for sent – så her må du ty til vores overlevelsestips.

 • Gør huset klar til skybrud

  Gør huset klar til skybrud

  14/2016 Når regnen vælter ned, kan tagrenderne og kloakkerne ikke altid følge med. Du kan selv gøre noget for at undgå det, og du kan komme i gang allerede nu!

 • 9 GENVEJE: ”Nyt” hus for få penge

  9 GENVEJE: ”Nyt” hus for få penge

  14/2016 Vores “før”-hus her er, mildt sagt, lidt træt at se på. Vi frisker det bl.a. op med en tagrensning og en super flot facade. Se den enorme forvandling her!

 • PAS PÅ! Dit hus er en tikkende bombe!

  PAS PÅ! Dit hus er en tikkende bombe!

  13/2016 Hver del i dit hus har en udløbsdato. For nogle dele ligger den 100 år ude i tiden, andre er i det røde felt. Se hvor længe de enkelte dele forventes at holde.

 • Sådan isoleres huset udefra

  13/2016 VIDEO: I dette projekt vil du lære, hvordan man efterisolerer et ældre træhus. Du vil se, hvordan fagmanden fjerner den gamle beklædning og isolering, samt hvordan han gør plads til endnu mere isolering.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Trådløs musik i HELE huset

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os