Cookie- og privatlivspolitik


Luk den åbne trappe

Hvis du fx planlægger at installere hylder på væggen under din trappe, kan det være en god idé at lukke trappetrinene med en plade. Har du små børn i huset, er det også sikrere. Og endelig kan det give trappen et pænere udtryk. Fagmanden vil her vise, hvordan man lukker trappetrinene på en måde, så de ikke knirker, når man går på dem.

Han starter med at måle bredden op, så han ved, hvor bred en plade han skal bruge. Han sætter så pladen op på det trin, han vil lukke, og fører en streg langs med kanten af trinet, som pladen skal sidde under.

Nu ved han, hvor høj pladen skal være, og skærer den til med dyksaven. Pladen skal skrues fast inde under trinet, og det vælger fagmanden at gøre ved at skrue fire skruer vandret igennem pladen og ind i trinet. For at finde ud af, hvor i pladen han skal forbore, måler fagmanden først trinets tykkelse. Fagmanden måler 5 cm ind fra hver side af pladen og afsætter et mærke, hvor de yderste skruer skal sidde.

Imellem de to mærker sætter han yderligere to mærker. Han sørger for, at der er lige langt mellem alle mærkerne. Fagmanden måler så halvdelen af trinets tykkelse op fra bunden – her 2 cm – og sætter et mærke, der krydser breddemålet. Det gør han ved alle fire mærker. Og så kan han ellers bore for.

Han bruger her et 4 mm bor, der passer til de tilsvarende skruer. Så banker han ellers pladen på plads. Tricket til at undgå knirken er her at sænke pladen en smule, så den sidder et par millimeter under trinet. På den måde er der plads til, at trinet giver sig, når du går på det. Og senere sætter fagmanden en liste på, så man ikke kan se gabet.

LÆS OGSÅ: Maling af trappe - så det holder!

Så borer fagmanden igennem forboringerne og ind i trappetrinet. Det er nemt, men sørg dog for at holde boremaskinen vandret, så boret går ind i midten af trinet. Fagmanden kan nu skrue skruerne i. Til slut sætter han propper på skruerne. Så kan man ikke se dem, selv hvis man går under trappen.

Før fagmanden sætter en liste på, måler han med en retvinkel, om pladen sidder rigtigt, og banker let til efter behov. Fagmanden vil nu sætte en liste på. Han starter med at måle bredden op. Han afsætter et mærke på listen med den målte bredde og klipper den til med en listesaks.

Han sætter så listen på plads og skyder den på plads med sømpistolen. Sørg for at trykke listen tæt til trinet, når du fastgør den, så den ikke buler ud, når du er færdig. Fagmanden gentager processen på forsiden, men bruger her panelstifter som alternativ til sømpistolen. Panelstifter er finere end almindelige søm og flækker derfor ikke lige så nemt lister. Med en dyknagle banker fagmanden sømhovederne helt ned under overfladeniveau, så man næsten ikke kan se dem.

Trappetrinet er nu lukket til, og så er det bare at gentage processen på alle trinene.

Relaterede artikler

 • Smart løsning: Havetrappe med bænk

  Smart løsning: Havetrappe med bænk

  14/2017 Udnyt pladsen optimalt og byg denne havetrappe med indbygget bænk. De brede trin gør den både flot, hyggelig og praktisk.

  Sværhedsgrad 2/4
 • De rigtige trappe mål

  De rigtige trappe mål

  14/2017 VIDEO: En trappe skal have nogle bestemte mål, for at den er god og sikker at gå op og ned ad. Disse mål er bestemt af menneskets skridtlængde. En normal skridtlængde er cirka 63 cm, men aftager, når man bevæger sig i højden. ...

 • TRAPPE: Lav et gelænder til udendørs trappen

  TRAPPE: Lav et gelænder til udendørs trappen

  14/2017 VIDEO: En trappe uden et gelænder kan være en sikkerhedsrisiko. Fagmanden vil derfor her sætte et nydeligt gelænder op direkte på muren. For at finde ud af hvor langt gelænderbeslagene skal monteres fra hinanden på håndlisten, ...

 • Opsætning af trappe

  Opsætning af trappe

  14/2017 VIDEO: Trappen ser måske elegant og let ud, men skinnet bedrager: Sørg for at have nok hjælp til at løfte den på plads, ellers kan det let gå galt. Og aftal på forhånd, hvem der skal dirigere, så I ikke bliver uenige undervejs.

 • Samling af trappe

  Samling af trappe

  14/2017 VIDEO: Fagmanden har nu modtaget trappen fra producenten. Den mangler nu bare at blive samlet.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os