Cookie- og privatlivspolitik


Intelligente lys-installationer

Philips er gået helt nye veje inden for fjernstyring af vores lys. Hver enkelt pære i Hue-systemet har sin egen chip og modtager og skifter kulør og styrke på tegn fra både fjernbetjening og smartphones.


Via din iPad eller telefon kan du skifte farver og lysstyrke i Philips Hue-systemet. Pærerne er det eneste, der er skiftet ud for at opnå de smarte funktioner.

Du siger “lys”‚ og der bliver lys. Dit ord opfanges af din iPhone, og den sender en besked videre til tre pærer i din stue, der tænder med et rent, hvidt lys.

Men deres indbyggede chip kan meget mere end det, og hvis du senere ser en film på dit Philips-tv, følger de samme pærer farverne i billedet på samme vis som de indbyggede lamper i tv’ets ambilightsystem.

For 1500 kroner er du i gang

Det lyder vildt avanceret, og mulighederne i Philips Hue er også lige så endeløse som eventyrlige. Men det er helt enkelt at installere i sin grundform, og du vælger selv frit, hvornår du vil investere i mere udstyr.

For 1500 kroner er du i gang med de første pærer, der fjernbetjenes. Hver ekstra pære koster omkring 150 kroner for en hvid og 4-500 kroner for en farvet, men kan så holde 10-20 år.

Skift en pære, så er du i gang!

Du installerer den mest avancerede fjernstyring af lyset på den enklest tænkelige måde: ved at skifte pæren. Så skal der også lige hænges en lille styreenhed på væggen, en såkaldt bridge, men også det sker lynhurtigt og uden at ændre dine installationer.

     

Og så skal du lege. Philips Hue tilbyder en lang række programmer med hver sine muligheder, som du downloader til din smartphone, og det følges op af andre, så der i dag er mere end 300 forskellige apps.

3 systemer styrer lyset

Systemerne, vi ser på i denne artikel, bygger alle på de kabler, der i forvejen ligger i væggene. Der er tre strategier:

1. Sæt stikket i og gå i gang: Sæt en adapter i stikkontakten og styr lampen eller apparatet, der sættes i adapteren, med en fjernbetjening eller gennem en ventral med timermuligheder.

2. Nye trådløse kontakter: Skift kontakter og lampeudtag ud med nye smarte enheder. Ved at trykke på en fjernbetjening kan du derefter skrue op og ned for lyset.

3. Lys og farver via mobilen: Skift pærerne ud og bevar installationen uændret. Her er det de nye pærer selv, der tænder, slukker eller dæmper, mens de gamle lampeudtag og kontakter bare leverer strøm, som de plejer. Alt styres trådløst.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og læs alt om kontaktens nye elektroniske afløsere.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Belysning: Intelligente lys-installationer
  • Belysning: Intelligente lys-installationer
  • Belysning: Intelligente lys-installationer

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os