Cookie- og privatlivspolitik


Elegant gallerihylde på 1 time

Vil du have familiebillederne eller de små malerier op at hænge ved siden af hinanden og samtidig have mulighed for at skifte lidt ud en gang imellem, så er denne gallerihylde lige sagen. Og så er den oven i købet meget nem at lave.

Her bruger vi et høvlet stykke 70 x 37 mm fyrretræ. Længden kan du tilpasse efter dine egne ønsker. Placer træet på arbejdsbordet eller høvlebænken, og sæt det godt fast. Nu skal du bruge en fræser og et 16 mm hulningsjern, som du indstiller, så fræseren kører 2 cm inde på den flade side af fyrretræet. Husk briller og høreværn.

Fræs nu en rille i en langsom, ensartet bevægelse, og sørg hele tiden for at holde fræserens land – støtten – tæt ind til kanten af træet. Slib rillen pæn med et fint stykke sandpapir. Afmonterer landet og støtterne, og skift hulningsjernet ud med et fasejern. Fas kanterne på den side af hylden, som vender udad, og på de to endekanter. Kør også her jævnt og roligt med fræseren.

Vend hylden om, så du får den rigtige støtte til at fræse den anden side af hylden. Denne hylde skal monteres med 3 skjulte skruer. To skruer skal placeres 10 cm inde fra hver side, og en skrue skal placeres i midten. Når det er markeret, skal du først bruge et 14 mm forstnerbor. Hullerne bores til 5 cm’s dybde.

Når det er gjort, skal hullerne bores helt igennem med et 6 mm bor. De skruer, der skal holde hylden, er 5 mm tykke. De er 60 mm lange, og det er nok i dette tilfælde, men det beror selvfølgelig lidt på, hvilket materiale de skal skrues ind i. Når hylden er sat op, kan hullerne skjules med en træprop eller en plasticprop som her.

Relaterede artikler

 • Usynligt hyldeophæng

  Usynligt hyldeophæng

  23/08 VIDEO: Fagmanden vil her vise, hvordan du kan opsætte en hylde uden synligt ophæng og med sikkerhed for, at hylden ikke falder ned. Denne hylde skal bruges til at placere billeder på, og til det brug er et stykke ...

 • Kan vi lave en flisehylde i badet?

  Kan vi lave en flisehylde i badet?

  04/2016 Vi vil gerne have hylder i vores nye bruseniche. De skal være beklædt med samme klinker som på væggene. Kan jeg det uden at bryde noget ned?

 • 10 hemmelige tips til ophængning

  10 hemmelige tips til ophængning

  04/2017 Se, hvordan den erfarne prof gør arbejdet lidt nemmere med sine 10 hemmelige tips til ophængning. Gør det nemmere, hurtigere og spar på pengene!

 • GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  04/2017 Der findes masser af gode eksempler på ting fra IKEA, som fx er blevet bygget ind i en væg eller har fået en ny, smart funktion. Få inspiration her!

 • Bedre akustik på den lette måde

  Bedre akustik på den lette måde

  15/2016 PYTT Living har lanceret en genial akustik-dæmpende løsning, der forkæler både øjne og ører. Og pladerne er lige til at hænge op!

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os