Cookie- og privatlivspolitik


Hæng reolen op

Tømreren vil her vise, hvordan man hænger en reol op på et skjult ophæng.

Reolens bagklædning er monteret et par cm inde, hvilket giver plads til det skjulte ophæng. Tømreren starter med at måle reolens indvendige bredde. Her er bredden 116 cm. Det mål sætter han af på et høvlet bræt, der er 21 mm tykt og 115 mm bredt.

De 21 mm passer med afstanden mellem reolens bagklædning og bagkant. Brættet skal nemlig have samme tykkelse som afstanden fra bagklædningen til bagkant, for at ophænget bliver skjult.

Brættet kortes af med fukssvansen. Herefter finder tømreren midten i begge ender, og ved hjælp af et lige bræt trækker han en streg mellem de to midtpunkter. Vi skal nu have delt brættet på langs, det vil tømreren gøre med en rundsav. Derfor spænder han et andet bræt fast oven på vores emne.

Dette skal fungere som støtte for rundsaven. Brættet skal skæres i smig, og snittet skal være mellem 35 og 45 grader, tømreren har her indstillet rundsaven til 37,5 grader. Nu har vi to lister, som passer nøjagtigt sammen, den ene skal på reolen, og den anden skal fastgøres på væggen.

Der påføres snedkerlim på den liste, der skal monteres på reolen. Skruerne monteres indvendigt i begge sider af reolen, og listen sættes på plads på bagsiden, hvorefter skruerne skrues helt fast.

Man skal huske at vende smigen nedad, som det ses her. Nu skal væglisten sættes op. Her skal man være opmærksom på at sætte væglisten ca. 8 cm lavere, end vi vil have reolen, da vi skal kompensere for højden på den anden liste samt kanten på reolen.

Når tømreren har valgt højden, afsætter han den samme højde hele vejen hen vha. et vaterpas. Nu måles der op til skruerne, de skal sidde ca. 8 cm inde i hver ende af listen samt en på midten.

Der bores for til skruehullerne, og listen holdes op mod væggen. Skruehullerne i listen bruges nu som skabelon til væghullerne. Når der er boret i væggen, sættes der rawlplugs ind i hullerne.

Hullerne er boret med et 6 mm bor og skal være en anelse dybere end selve rawlpluggen, der ligeledes er 6 mm. Nu kan væglisten monteres med 5 x 60 mm skruer. Når væglisten er fastgjort, kan reolen nemt hænges op. Nu sidder reolen solidt fast til væggen.

Relaterede artikler

 • Byg en skræddersyet reol

  Byg en skræddersyet reol

  22/08 VIDEO: Fagmanden vil her vise, hvordan du selv kan lave en reol, som bygges af flere lag plader, og som derfor er let at samle. Reolen kan du skræddersy i nøjagtig den længde og bredde, du ønsker. Reolen skal skæres ud af ...

 • Hvorfor hænger reolerne skævt?

  Hvorfor hænger reolerne skævt?

  11/2016 Jeg har sat reoler op efter et smart princip, jeg har set i Gør Det Selv. Men reolerne hænger slet ikke lige. Hvad er der gået galt?

 • Kan jeg undgå synlige skruer?

  Kan jeg undgå synlige skruer?

  15/2015 Jeg skal have lavet en sokkel til en reol og spekulerer på, hvordan jeg undgår at samle den med synlige skruer. Kan det gå bare at lime den sammen?

 • Hvordan understøtter jeg reolen?

  Hvordan understøtter jeg reolen?

  14/2015 Jeg har sat nogle skabe på hjul, så de står på en plade med et hjul i hvert hjørne. Desværre er pladen ikke stabil nok, så den bøjer på midten. Hvad gør jeg?

 • Smart automat til dåserne

  Smart automat til dåserne

  18/2014 Dåseautomaten er genial til at opbevare de dåser, du bruger rigtig mange af: Fyld de nye dåser ind foroven, så kommer de ældste dåser frem forneden.

  Sværhedsgrad 1/4

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os