Cookie- og privatlivspolitik


Læsernes bedste:
5 tips til smart opbevaring

Gør Det Selvs læsere er fulde af gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store udfordringer. Vi har samlet fem skarpe bud på smarte skabe, der giver meget mere plads til opbevaring.

1. Skabe designet til affaldssortering

"Vi er en stor familie, så vi har meget affald. Tidligere sorterede vi det i plastikposer, men det fylder meget og er grimt at se på. Nu har jeg sat affaldssorteringen i system ved at bygge to skabe, der kun er beregnet til det, under trappen, så pladsen udnyttes der.

Skabene har huller i frontlågen, som affaldet puttes ind i. På bagsiden er der hylder med kurve, som det havner i. Det er let at finde ud af – både at sortere affaldet og tømme kurvene – for alle i familien. R.J."

Få 1 nr. + VIP online adgang til Gør Det Selv projektarkivet for kun 19,-


De to skabe under trappen er specialdesignet til affaldssortering, så det ikke er nødvendigt at gå udenfor hele tiden. Mærkater viser, hvor de forskelige typer affald skal puttes i.

2. Standardskabe gav mere plads til opbevaring i skunk

"Skabsplads var et problem i vores fritidshus, så da førstesalen skulle renoveres, satte jeg skabe op under skråvæggen, så vi kunne udnytte denne plads mere optimalt.

Jeg har brugt standardkøkkenskabe fra Ikea til projektet. Mine udregninger viste, at hvis jeg hævede skabet en smule, kunne jeg få plads til to udtræksskuffer i hvert – en dyb nederst og en kortere øverst. Det krævede, at jeg byggede en sokkel til skabene, der også skulle skæres skrå i siderne, så de kunne passe ind under væggene.

Mellem skabenes to skrå sider har jeg sat to stivere op, så skabene står stabilt og passer præcist til udtræksskufferne, der monteres på skinner. Det var et stort arbejde, men det har givet meget opbevaringsplads, og vi er rigtig glade for det. K.N."


Der manglede opbevaringsplads i sommerhuset. Det kom der masser af med udtræksskufferne under skråvæggen. Der er ikke skuffer i det hele – et enkelt skab blev der også plads til.

3. Skabsvæg med strygestation

"Da vi byggede en ny skabsvæg, blev der et smalt mellemrum “tilovers”. Jeg byggede en kasse, der passede i hullet, og satte hjul under, så den kan trækkes ud. Jeg har monteret et strygebræt i kassen på hængsler, så det kan slås op og ned, så det er let at komme til at stryge. F.C."


Skabet kører på møbelhjul, så det kan trækkes ud. Træk skabet ud, slå brættet op, og tænd strygejernet – og du er klar til at stryge.

4. Flot karnap med IKEA-skabe

"Jeg havde en karnap i køkkenet, som ikke blev udnyttet optimalt. Jeg købte nogle køkkenskabe i IKEA, som jeg tilpassede, så de kunne være under karmen. Her har vi nu mere plads til opbevaring. Ovenpå køkkenmodulerne tilpassede jeg en sort MDF-plade, der fungerer som en ekstra vindueskarm og giver en pæn afslutning. Det tog mig blot et par timer. A.B."


På ingen tid blev der mere plads til opbevaring i karnappen.

5. Skillevæggen har indbygget opbevaring

"Da vi renoverede vores badeværelse, skulle der bygges en væg mellem badekar og brusekabine. Vi besluttede at lave den ekstra bred på 25 cm, så der kunne blive plads til udtræksskabe i selve væggen.

De mest velegnede skabe på markedet viste sig at være nogle køkkenskabe, der egentlig er beregnet til krydderier, men de passer helt perfekt til små flasker og krukker, som der også er mange af på et badeværelse. Skabene er monteret, så de trækkes ud forfra, og vi har adgang til tingene fra siderne. Z.R."


I væggen mellem badekar og bruser er der monteret udtræksskuffer.

Relaterede artikler

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Klinger til kap/geringssav

Klinger til kap/geringssav hvor køber jeg ...

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Maler du (også) dit træværk forkert?

Når du arbejder med træbeskyttelse under ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Nyd naturen i dit eget vildmarksbad

Et vildmarksbad er et skønt alternativ til ...

Undgå at ramme skjulte kabler

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis ...

Ret fliserne op - en gang for alle!

Er terrassen sunket, eller er der ukrudt i ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os