Cookie- og privatlivspolitik


Usynligt hyldeophæng

Fagmanden vil her vise, hvordan du kan opsætte en hylde uden synligt ophæng og med sikkerhed for, at hylden ikke falder ned. Denne hylde skal bruges til at placere billeder på, og til det brug er et stykke trappegelænder helt fortrinligt.

Dette gelænder er 45 mm bredt i bunden. Skær gelænderet over i den længde, du ønsker hylden. I dette tilfælde 100 cm. Marker nu, hvor hullerne til ophænget skal placeres. Er hylden under 100 cm, kan du nøjes med to huller, er den længere, er tre huller det bedste. 2 huller 10 centimeter inde fra begge ender. Og et evt. tredje hul placeres i midten.

Hullerne skal bores midt i gelænderet. Til ophængning skal du bruge tre karmskruer uden hoved, der er ca. 150 mm lange. Fagmanden måler hovedets diameter, som er 8 mm. Han vælger et 8 mm træbor, så skruerne kommer til at passe stramt i hullerne. Han borer to tredjedele ned i træet. Det passer tilfældigvis med den højde, selve boreskæret har.

Har du ikke lige et bor, der passer så præcist, så marker, hvor meget du skal bore ned, ved at sætte et stykke tape på boret i den dybde, du ønsker. Men husk reglen om, at hullet skal være to tredjedele af hyldens bredde – og at skruerne selvfølgelig skal svare til den dybde og have en længde, som sikrer ophængning.

Det er selvfølgelig lidt forskelligt, alt efter hvilket materiale skruerne skal ind i, men regn i hvert fald med, at skruen skal gå 8-10 cm ind i væggen. Til denne 80 mm brede hylde har fagmanden valgt, at skruerne skal gå 10 cm ind i væggen. Mål op, hvor hylden skal placeres. Kontroller og marker derefter, at hylden kommer til at hænge helt lige, ved hjælp af vaterpasset. Marker også, hvor hullerne skal bores.

Karmskruerne er 8 mm tykke, men hullet i væggen skal bores med et 6-6,5 mm bor. Karmskruerne skærer sig direkte ind i mursten og beton, og du skal ikke bruge rawlplugs. Støvsugeren hjælper ham med at undgå borestøv. Væggen er desværre lidt porøs, der hvor skruehullerne er markeret. Det kunne klares med et par bøsninger, men vi vælger at flytte hullerne et par cm, hvor der tydeligt er mursten bagved.

Karmskruerne skrues i, så de passer i længden til hullerne i hylden. To skruer er nok, fordi hylden er så kort, så vi undgår hullet i midten. Nu er hylden lige til at skubbe på plads. Og familiebillederne kan placeres.

Relaterede artikler

 • HYLDER: Elegant gallerihylde på 1 time

  HYLDER: Elegant gallerihylde på 1 time

  22/08 VIDEO: Vil du have familiebillederne eller de små malerier op at hænge ved siden af hinanden og samtidig have mulighed for at skifte lidt ud en gang imellem, så er denne gallerihylde lige sagen. Og så er den oven i købet meget ...

 • Kan vi lave en flisehylde i badet?

  Kan vi lave en flisehylde i badet?

  04/2016 Vi vil gerne have hylder i vores nye bruseniche. De skal være beklædt med samme klinker som på væggene. Kan jeg det uden at bryde noget ned?

 • 10 hemmelige tips til ophængning

  10 hemmelige tips til ophængning

  04/2017 Se, hvordan den erfarne prof gør arbejdet lidt nemmere med sine 10 hemmelige tips til ophængning. Gør det nemmere, hurtigere og spar på pengene!

 • GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  GALLERI: 6 kreative IKEA-hacks

  04/2017 Der findes masser af gode eksempler på ting fra IKEA, som fx er blevet bygget ind i en væg eller har fået en ny, smart funktion. Få inspiration her!

 • Bedre akustik på den lette måde

  Bedre akustik på den lette måde

  15/2016 PYTT Living har lanceret en genial akustik-dæmpende løsning, der forkæler både øjne og ører. Og pladerne er lige til at hænge op!

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os