Cookie- og privatlivspolitik


Røgalarmen ringer
selv 112

Røgalarmen kan redde dit og familiens liv. I dag er den et højteknologisk produkt, som reagerer lynhurtigt, hvis der er tegn på brand i dit hjem. Og de nyeste røgalarmer kan meget mere end det.


Trådløs røgalarm og kulilte sensor fra Det Google-ejede firma Nest

Tiden med en grim plastikting i loftet, som kun giver lyd fra sig, når det ryger fra brødristeren, er forbi. Der udvikles løbende på røgalarmområdet, og de mest avancerede på markedet kan langt mere end at hyle. Og der er ikke kun tale om smarte features, men funktioner der giver øget sikkerhed i hjemmet!

De nye intelligente røgalarmer

Det Google-ejede firma Nest, hvis alarm vi viser her på siden, og alarmfirmaet Verisure har begge røgalarmer, der kan styres eller aflæses fra telefonen, ligesom de kan tilkobles overvågningskameraer og alarmcentralen. Og der er ingen tvivl om, at de øvrige producenter vil følge trop.

Det er godt, for prisen er stadig lidt høj. Hvor de gamle, primitive røgalarmer kan fås for en 50’er, skal du regne med at spendere nogle tusind, hvis du skal sikre dit hjem effektivt. Til gengæld virker de. Altid.

Røgalarmen alarmerer dig, naboen og alarmcentralen

Afhængigt af hvilken alarm du anskaffer, kan du få besked via din telefon, når alarmen går i gang. Du kan også sætte den til at advisere naboen, så han lige kan tjekke, hvis du er på ferie.

Og har du tilknyttet en alarmcentral, kan du få røgalarmen til at give dem besked samtidig med dig (og naboen). Kan centralen ikke få fat i nogen af jer i en fart, vil de sende brandvæsenet ud.

Slut med batteritjek på din røgalarm

Normalt skal du tjekke batterierne i dine røgalarmer en gang om måneden. Får du gjort det? Nok ikke, men de nye alarmer tjekker heldigvis sig selv. Så du bliver ikke længere vækket af batterialarmens høje bip-lyd midt om natten, Nu får du bare en sms om, at det er ved at være tid til at skifte batteri.

Den nye røgalarm tænder lys om natten

Alarmen fra Nest har indbygget bevægelsessensor, så hvis du står op midt om natten fx for at tjekke køleskabet, tænder den et orienteringslys, når du går under alarmen. Det er smart, med mindre du helst ikke vil opdages.

Røgalarm sender billeder ved alarm

Røgalarmen kan sende signaler til et eller flere overvågningskameraer i huset. Det betyder, at når går alarmen i gang, starter kameraerne, og du kan se billederne på din telefon. Verisures system sender billederne direkte til en alarmcentral, som alarmerer brandvæsenet, hvis du ikke er hjemme til at gøre det selv.

Røgalarmen skelner mellem røg, gas og damp

Nest røgalarmen bruger to bølgelængder af lys til at detektere røg, hvilket gør den bedre til at opdage røgen, uanset om den er langsom eller hurtig i sin udvikling. Dertil har den indbygget kulitesensor, som afslører den usynlige og dødeligt giftige gas.

Den kan også afsløre damp, så alarmen ikke går i gang, blot fordi der er lidt for meget damp fra badeværelset eller en gryde med kogende vand i køkkenet.

Verisure har en særlig køkkenalarm, som ikke reagerer på røg fra brødrister og komfur, men på høje temperaturer.

Din røgalarm fortæller dig, hvor i huset røgen er

Ud over sirenen, så taler din alarm med menneskestemme, når den opdager røg et sted i huset. Den giver besked til de andre alarmer, som går igang og fortæller dig, hvor i huset røgen er. Så ligger du i soveværelset, mens der er røgudvikling i køkkenet, vil alarmen fortælle det.

Alt kan styres fra telefonen!

Med til de moderne røgalarmer hører naturligvis en app til din smartphone.

Fra appen kan du slukke for alarmen, hvis den fx er udløst af et stykke brød på brødristeren. Du behøver altså ikke vifte vildt med et viskestykke eller styrte hjem fra arbejde for at slukke for sirenen. Bare tryk på appens sluk-knap.

Fra telefonen kan du også tjekke rumtemperaturer, luftfugtighed og overvågningskameraer, når du ikke er hjemme. Faktisk kommer der konstant nye ting til, så det vil snart kunne lade sig gøre at starte opvaskemaskinen og tænde/slukke for varmen, lyset, radioen m.m. via telefonen og dit alarmsystem.

Relaterede artikler

 • Gør IKKE sådan i aften!

  Gør IKKE sådan i aften!

  11/06 Vil du undgå at brænde naboens hus af til Sankt Hans? Så se her, hvorfor bål og benzin IKKE er en god kombination - og hvordan du laver det perfekte bål.

 • Sådan undgår du brand i juletræet

  Sådan undgår du brand i juletræet

  18/12 Få sekunders uopmærksomhed kan forvandle dit juletræ til en brandfælde. Se her, hvor stærkt det går – og hvor lidt der skal til at undgå en fatal brand.

 • Røgalarmen redder liv

  Røgalarmen redder liv

  01/2015 De fleste dødsbrande kan undgås, hvis der er opsat røgalarmer. Hvis du ikke allerede har installeret alarmer i din bolig, så er det en rigtig god idé at gøre det. Vi har samlet de vigtigste råd om alarmens placering.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Maler du (også) dit træværk forkert?

Når du arbejder med træbeskyttelse under ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Nyd naturen i dit eget vildmarksbad

Et vildmarksbad er et skønt alternativ til ...

Undgå at ramme skjulte kabler

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis ...

Ret fliserne op - en gang for alle!

Er terrassen sunket, eller er der ukrudt i ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os