Cookie- og privatlivspolitik


Flot finish med lister

For at dække mellemrummene mellem de nye køkkenbordplader og væggene, og for at få en pæn afslutning, skal der monteres lister hele vejen langs bordets side- og bagkanter.


I dette tilfælde bruger vi en 27 x 27 mm hulkelliste i jatobatræ – samme træsort som bordpladen. Start med at måle helt præcist op med en tommestok. Mål fra væg til væg, og læg et par millimeter til. Skær så listen i en 45 graders vinkel i begge ender.

Her bruger vi en kap-geringssav, men du kunne også benytte en skærekasse, men gør du det, skal du save på det præcise mål første gang, da det nærmest er umuligt at save en millimeter eller to pænt af i en skærekasse.Læg listen på plads. Listen er – som forventet – en anelse for lang på grund af de ekstra millimeter, der blev lagt til.

Men hellere det end for kort, da den så var lige til at kassere. Listen saves derfor til, og nu passer den perfekt, når den anden liste skubbes op til. Og sådan bliver han ved, indtil alle lister er savet ud og lagt på plads. Men ingen af dem er endnu gjort fast.

På den måde er der stadig mulighed for at regulere og rette til, så alle lister sidder helt rigtigt. Nu kan listerne monteres. Her bruger vi en monteringslim, som påføres i rigelig mængde på både væg og på den side af listen, som vender ind mod væggen. Det er vigtigt, at listen fastgøres til væggen og ikke til bordpladen.

Bordpladen vil nemlig ofte arbejde en smule frem og tilbage, så det er vigtigt, at listen ikke følger med. For at få en pæn afslutning i enderne vil vi her lave det, der i fagsprog hedder en kontragering.

Start med at skære et 45 graders smig i hulkellisten. Derefter skæres den lige af, så du har en lille trekant. Når du sætter trekanten på plads, opnår du en rigtigt flot og elegant afslutning.

Relaterede artikler

 • GUIDE: Lister til køkkenbordet

  GUIDE: Lister til køkkenbordet

  18/2016 Et flot køkkenbord kræver en flot afslutning ind mod væggen. Det kan være en hulkelliste, en kvadratisk liste eller måske blot en fuge. Få overblik her!

 • 9 nemme tips redder dit køkken

  9 nemme tips redder dit køkken

  08/2017 Dit køkken bliver udsat for meget slid i dagligdagen. Her viser vi dig, hvordan du nemt forlænger køkkenets levetid med 9 reparationer.

 • STRAM OP på køkkenfronten

  STRAM OP på køkkenfronten

  15/2016 Låger og skuffefronter bliver skæve som tiden går. Men det er heldigvis ikke så svært at bringe dem på linje igen, når du ved, hvor du skal skrue.

 • VÆG-TIP: Skjul overgangen med skyggelister

  VÆG-TIP: Skjul overgangen med skyggelister

  15/2016 VIDEO: Det kedelige mellemrum mellem loft og væg, de skæve afskæringer og de små skader skal dækkes til. Det kan gøres med mange forskellige typer lister, men den bedst egnede er skyggelisten, der også er meget nem at sætte op.

 • KØKKEN-TIP: Fastgør sokkelforkanten med en magnet

  KØKKEN-TIP: Fastgør sokkelforkanten med en magnet

  15/2016 VIDEO: I forbindelse med restaureringen af køkkenet her skal det gamle komfur tages ud. Der skal i stedet installeres et indbygningskomfur, hvilket betyder, at der nu mangler et stykke sokkel.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os