Cookie- og privatlivspolitik


Beskyt dit dyre køkkenbord

Træ, granit og beton er sårbare materialer at bruge som køkkenborde. En bordplade bliver hurtigt grim og kedelig at se på med tiden. Se her, hvad du kan gøre for at beskytte dit køkkenbord og friske det op.

Bordplade med olie
Er din bordplade af træ, skal du jævnligt give den olie.

Ridser, pletter, skrammer og hakker. Det er prisen for at have et køkkenbord i naturmaterialer. Skaderne er uundgåelige, men du kan gøre meget for at beskytte din bordplade bedst muligt. Og så må du med jævne mellemrum rense ned og behandle forfra.

Bordplade af træ

Beskyttelse: Køkkenbordsolie er den bedste løsning, når du vil beskytte er træbordplade bedst muligt mod vand og spildte mad- og drikkevarer.
Den nyindkøbte bordplade skal slibes let, tørres af og påføres olien, gerne ad flere gange. Træet skal mættes, og du skal huske at oliere undersiden også, så bordpladen ikke slår sig.

Når skaden er sket: Den trætte, plettede og vandskadede træbordplade skal slibes godt ned med en excentersliber eller en båndsliber. Herefter skal du oliere ligesom du gjorde, da pladen var ny. Sørg for at gentage behandlingen 1-2 gange om året.

Bordplade af sten eller beton

Beskyttelse: Den nye bordplade skal behandles med stenolie (natursten) eller bivoks (natursten og beton). En mættet bordplade vil være bedre til at afvise fedt og snavs.

Når skaden er sket: Du kan købe specielle plejemidler og pletfjernemidler til sten- og betonbordplader. Jo oftere du sørger for at fjerne pletter og genbehandle med olie eller voks, desto pænere kan du holde dit køkkenbord.

Bordplade af stål

Beskyttelse: Specialprodukter, der ofte har navne som ”metalpolish” eller lignende, kan lægge en hinde, der gør fedtfingre mv. mindre synlige. Men ellers er der ikke så meget, der kan beskytte stålpladen.

Når skaden er sket: Er pladen meget grim og ridset, kan du rense den af med et rengøringsmiddel og slibe med en excentersliber med vådslibeskiver korn 600. Med polerskiver til excentersliberen kan du få pladen til at skinne igen. Egentlige hakker er lidt sværere at redde, men du kan prøve med smeltet loddetin, der dryppes ned i hakket ved hjælp af en loddekolbe.

De dyre køkkenborde er IKKE pengene værd

Relaterede artikler

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Redskabsskur op imod husmuren

Hej. Jeg skal til at bygge et redskabsskur der ...

Osb plader udv/drivhus

Hej Min kone ønsker jeg laver 4 mindre kasser ...

Dørtrin badeværelse

Hej alle gør-det-selv folkJeg er flyttet ind i ...

Maling af to forskellige slags vægge i samme rum

Hej! Vi har en stue hvor 3 af væggene er ny ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os