Cookie- og privatlivspolitik


Nyt gulv på én dag

Du skal ikke fortvivle over et nedslidt gulv. På én enkelt dag kan du nemlig lave et splinternyt gulv til en overkommelig pris.


Efter. Det nye gulv gør virkelig en forskel. Det giver rummet et helt andet helstøbt indtryk og er samtidig også meget nemmere at renholde.

Et flot gulv er virkelig noget, som kan rykke ved indtrykket af en bolig, og derfor kan betydningen af gulvenes stand nærmest ikke overvurderes. Ofte vil en afhøvling gøre underværker, men hvis gulvet er gammelt og har været høvlet af flere gange, kan det være på tide, at du tænker i nye baner. Du kan selvfølgelig brække gulvbrædderne op og lægge nye oven på de gamle bjælker eller strøer, men det kan være noget af et arbejde – især hvis det, som her, drejer sig om et køkken, hvor det i så fald også ville være nødvendigt at fjerne alle køkkenskabene.

Svømmende gulve

I den slags situationer kommer de såkaldte “svømmende gulve” til deres ret – for de lægges oven på det eksisterende gulv. Og på den måde slipper du også for det hårde nedbrydningsarbejde, svineriet og bortskafning af det gamle gulv.

Begrebet “svømmende” betyder, at gulvet skal kunne arbejde – altså give sig nogle millimeter efter temperatur og fugtighed. Derfor er et svømmende gulv ikke fastgjort nogen steder til underlaget, men ligger helt løst ovenpå. Der skal holdes en afstand indtil vægge og sokler på ca. 1-1,5 cm, som så dækkes med en liste, når gulvet er lagt.

Før du lægger gulvet

Det går hurtigt at lægge gulvet, når du først er i gang – en dags tid for dette gulv, der er ca. 22 m2. Der kan dog være forberedelser, der forlænger processen lidt. Gulvet skal være nogenlunde jævnt. Hvis det falder eller stiger mere end 3 mm pr. meter, skal der spartles ud, og spartelmassen skal selvsagt have tid til at tørre.

Download hele artiklen og se hvordan du gør.


Før. Det gamle køkkengulv er nedslidt og trist at se på.

Relaterede artikler

 • De bedste gulve til køkkenet

  De bedste gulve til køkkenet

  05/2015 Et køkkengulv skal holde til lidt af hvert, så overfladen skal være robust og nem at vedligeholde. Derfor er det vigtigt at vælge rigtigt, når du investerer i nyt gulv. Her kan du se fordele og ulemper ved forskellige typer af ...

 • Vi tæsker 4 laminatgulve

  Vi tæsker 4 laminatgulve

  07/2014 Vi slår på dem, vi ridser i dem, vi kaster ting ned på dem – og både de billige og de dyre laminatgulve tager imod tævene med oprejst pande. Men i længden falder de billige fra.

 • Ingen støj fra gulvet

  Ingen støj fra gulvet

  03/2014 Laminatgulve er superstærke og nemme at vedligeholde. Men det har sin pris, for de er ret hårde og skal derfor dæmpes, så de dels bliver rarere at gå på, dels ikke giver så meget støj i de rum, de ligger i. Eller på etagen ...

 • Klik dig til linoleum

  Klik dig til linoleum

  05/2015 Der er en grund til, at linoleum har været brugt til gulvbelægning i over 100 år. Det klassiske materiale er let at holde rent og behageligt at gå på og derfor oplagt til køkkenet.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Er et laminatgulv stærkere end planker?

  Er et laminatgulv stærkere end planker?

  10/2016 Vi trænger til et nyt gulv, og det skal gerne være et slidstærkt et. Plankegulv er jo flot, men er et laminatgulv stærkere?

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Køkkengulv - nyt og flot køkkengulv på én dag
 • Køkkengulv - nyt og flot køkkengulv på én dag
 • Køkkengulv - nyt og flot køkkengulv på én dag

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 2/4

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Hems fastgjort i Ytong pore-/gasbeton?

Goddag,Jeg har Ytong pore-/gasbeton vægge i ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os