Cookie- og privatlivspolitik


Læsernes bedste idéer:
Støb selv beton

Beton er et stærkt og smukt materiale, og har du mod på at støbe selv, sætter kun fantasien grænser for mulighederne. Her er et par gode ideer fra vores læsere.

Støb beton køleskab Gør Det SelvKøleskabet går 80 cm ned i jorden, hvor der er en temperatur på 6-8 grader. Det er velegnet til de store flasker, der fylder meget i et almindeligt køleskab. Der er bygget et flot, rundt låg af træ til at lukke køleskabet med.

1. Gratis køleskab under jorden

"Vi skulle bygge til og besluttede os for at udnytte kulden under jorden til at få et underjordisk køleskab. Vi har simpelthen støbt et betonrør med en diameter på 50 cm og en længde på 80 cm ned i fundamentet.

På bunden af røret er der en konstant temperatur på 6-8 grader, som er helt perfekt til at holde drikkevarer kolde. Det er en stor fordel, at store flasker som vin og sodavand kan holdes kolde her og ikke i køleskabet, hvor de fylder meget.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Hvad er beton – og hvordan bruger man det?

Betonrøret er beklædt med mosaiksten på den indvendige side. Køleskabet holdes lukket med et isoleret låg af egetræ. D.M."


Støb beton køkkenbord Gør Det Selv
Når betonen er fordelt i støbeformen, skal den rystes godt sammen for at blive kompakt og stærk. Det kan gøres ved at slå på formen med en hammer. Hullet til vasken laves med et stykke polystyren, der er formet som vasken.

2. Ny beton bordplade med vask

"Jeg har netop frisket det ældre køkken i mit sommerhus op. Jeg bestemte mig for at støbe en ny køkkenbordsplade i beton. Det krævede en støbeform, som jeg byggede med en bund af vandfast krydsfiner og lister rundt i kanten. Hullet til vasken har jeg lavet ved at fastgøre et stykke polystyren i samme størrelse som vasken på krydsfinerpladen med dobbeltklæbende tape.

BYG SELV: Støb en beton bordplade til køkkenbordet

Bordpladen er ekstra sårbar for brud i de smalle stykker ved vasken, så her har jeg lagt et stykke armeringsjern i hver side.

Der er brugt finbeton til projektet. Det har tørret i formen i tre dage, hvor det er blevet vandet regelmæssigt, så det ikke tørrer op for hurtigt. Da betonpladen var monteret, gav jeg den stenolie, så den er mere modstandsdygtig og bedre tåler vand og snavs. J.M."


3. Beton bordplade med hul til parasol

"Vi ønskede os et havebord, der kunne tåle at stå ude året rundt uden at blive grimt. Derfor har jeg nu støbt et i beton.

BYG SELV: Støb beton til udendørs brug

Bordpladen er støbt med et plasticrør i midten, så der kommer et hul i den færdige plade, som passer til vores parasol. Det tunge bord er en effektiv “parasolfod” på omkring 200 kg.

Der er støbt armeringsjern i bordpladen for at give den ekstra styrke. Bagefter er bordpladen slebet, så den er blød og fin, og efterbehandlet med olie for at gøre den smuds-afvisende. F.J."

Støb beton havebord Gør Det Selv
Et havebord i beton kan tåle at stå ude året rundt, men det er tungt. Midt i bordet er et hul, der passer til en parasol.


Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reparation af fortovsflise

På mit fortov på vores private fælles vej er ...

Loftlem lukkemekanisme skal udskiftes

Er der nogen, der har et godt råd til, hvor ...

Pladevibrator

Hej Jeg overvejer at købe en pladevibrator ...

Gulvvarme etageadskillelse mod kælder

Hej alle. Jeg er i gang med renovering af ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os