Cookie- og privatlivspolitik


Skær selv glasset til

Du kan spare en masse penge ved selv at skære glas til. For ekstempel et nyt glas til udestuen eller drivhuset. Glas er dyrt, men det er meget let at finde et passende stykke på genbrugspladsen og så selv skære det til.


Du kan fx også bruge glas fra punkterede termoruder – glasset fejler som regel ingenting. Her skal fagmanden skære 5 cm af et stykke glas. Han måler op og trækker en lige streg, hvor der skal skæres.

Når du skal skære glas, er det vigtigste, at hjulet på glasskæreren er helt skarpt. Så lav lige en prøve, før du skærer det rigtige stykke glas ud. Skærer hjulet ikke rent nok, skal du skifte til et nyt hjul.

De fleste glasskærere har 6 hjul, der hver er markeret med et tal. På denne gamle glasskærer skifter vi fra de gamle slidte hjul 4 til det ubrugte nr. 5.

Det gøres helt enkelt ved at løsne skruen bagpå, dreje hjul nummer 5 frem og stramme skruen til igen. På den nye glasskærer skal du bare lade hjulet stå på et eller den streg, som er betegnelsen for 1.

Før du begynder at skære, er det en god idé at dyppe glasskæreren i petroleum eller terpentin. Det mindsker spændingerne i glassets overflade, når hjulet skærer i det, hvilket sikrer et bedre slutresultat.

Sørg for, at glasset ligger helt fast, før du går i gang med at skære. Glasset skal ligge på en helt plan flade og helt ud til kanten. Brug gerne en liste til at støtte glasskæreren med, og skær én gang med ét hårdt gennemgående tryk fra den ene ende af glasset til den anden.

Det er meget vigtigt, at glasset ridses helt ude fra kanten i den ene og helt ud til kanten i den anden side. Der skal kun ridses én gang.

Det er ganske enkelt umuligt at ridse to gange i samme spor. Nu lægger du glasset, så ridsesporet ligger tæt langs bordkanten. Og med en hammer slår du let på det stykke, der skal af …

Eller du bruger det hak, der er på glasskæreren, til at brække stykket af. Til slut sliber du lige kanten med et fint stykke sandpapir, så de meget skarpe kanter bliver lidt afrundede og dermed ikke så nemme at skære sig på.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Granitskærver i haven som bålplads

Hej GDS Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg har ...

Inddækning, terrassetag mod sternbræt/tagrende

Jeg har bygget en overdækning til terrassen, ...

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os