Cookie- og privatlivspolitik


GUIDE: Find det rette plastictag

Hvis du vil have ekstra meget lys i udestuen eller vindfanget, kan et tag af gennemsigtig plastik være løsningen. Vi giver dig et overblik over mulighederne.

Vil du have mest muligt dagslys i din udestue?

Vil du have mest muligt dagslys i din udestue? Eller vil du have en billig tagløsning til carporten? Så skal du måske tage et kig på det brede udvalg af plasttage, der er på markedet. For selv om et tag af plast umiddelbart kan lyde som en skrøbelig løsning, er det absolut en mulighed, og søger du styrke, fås det faktisk også i plast.

Inden du går på indkøb, er der lidt, du bør vide om de forskellige typer plast; om de glasklare og de mælkehvide eller blålige tage og om de materialer, tagpladerne er produceret af.

Med den viden i hånden kan du nemlig sortere i de mange tilbud og vælge præcis den type tagplade, der passer til netop dit behov – og undgå et fejlkøb, der enten ikke kan holde, eller som bare ser helt malplaceret ud.

Forskel i styrke og farve

Mens du på brændeskuret kan klare dig med den billigste blå PVC-plade, skal taget til carporten måske være en anelse mere dekorativt og måske også stærkere. Og til udestuen vil du muligvis foretrække kanalplade, der består af flere lag og bl.a. begrænser risikoen for at få dryppende kondens i kaffen, når du har inviteret til fødselsdag i udestuen.

Du skal med andre ord se både på styrke og farver, men når du har truffet dit valg, står du med en tagplade med flere fordele: Plastpladerne er meget lette, og derfor behøver din carport fx ikke at være helt så solid, som hvis du vil lægge et tungere tag på.

De kræver heller ikke så meget hældning, før vandet løber af; et par grader er nok. Du skal dog tage hensyn til, om der kan komme til at ligge store mængder sne på taget – for så skal du kigge efter pladerne med størst styrke, fx de buede Fastlock-plader eller kanalpladerne.

Og husk inddækninger, så pladeenderne er beskyttet mod sol og slid, og vinden ikke kan suse ind under de lette tagplader og sende dem over til naboen.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • GUIDE: Find det rette plastictag
  • GUIDE: Find det rette plastictag

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os