Cookie- og privatlivspolitik


Stærkt gulv med epoxy

Ønsker du dig et ekstra stærkt malet gulv? Så mal det med epoxy-maling. Epoxy er ekstremt slidstærkt og rengøringsvenligt, så du får et gulv, der er nemt at holde og har en meget lang levetid.

Mal gulv med epoxy maling
Når malingen er blandet, har du kun begrænset tid at male i, typisk 2 timer.

Tidligere blev epoxymaling mest brugt på gulve i fabrikker og på værksteder, fordi det kan klare store belastninger, har en høj slidstyrke og er meget rengøringsvenligt. Men hjemme hos os selv er der også mange fordele ved at male gulvet med epoxy. Ud over styrken, og at det er nemt at holde, findes epoxymaling også i mange forskellige farver, så du kan få et gulv i stort set præcis den kulør, du ønsker dig.

Hvad er epoxy-maling?

Epoxymaling består af to komponenter – en base, en såkaldt epoxyharpiks, der blandes med en hærder, umiddelbart før du skal male. Den kemiske sammensætning gør materialet stift og ekstremt stærkt, når de to komponenter hærder. Epoxymaling er kun til indendørs brug, da UV-stråler kan nedbryde den ellers så solide maling.

Prisen for epoxygulvmaling er godt 1000 kroner for 4 liter, der rækker til 10 kvadratmeter. Det er noget dyrere end anden gulvmaling. Til gengæld får du et resultat, der holder i længere tid, så du ikke skal bekymre dig om at male igen foreløbig.

Sådan maler du med epoxy gulvmaling

1. Underlaget skal være i orden: Underlaget skal være tørt, rent og fedtfrit, så malingen hæfter ordentligt. Blanke flader slibes let, beton med en diamantsliber, træ med slibepapir. Sugende flader stryges med en grunder, der er beregnet til epoxy. Revner fyldes med epoxyspartelmasse, der arbejder optimalt samme

2. Bland grundigt: Epoxymaling består af to komponenter, en base og en hærder, der skal blandes sammen i præcise mål for at hærde som ønsket. Bland delene grundigt helt ud i kanterne med piskeris på boremaskine ved lav hastighed. Bland kun det, du skal bruge.

3. Arbejd hurtigt: Når malingen er blandet, har du kun begrænset tid at male i, typisk 2 timer. Underlaget skal have en temperatur på mindst 15 grader, for at malingen kan hærde. Fordeles med kortluvet rulle. Arbejd vådt i vådt, ellers risikerer du nuanceforskelle. Som regel kræves der to lag maling. Sørg for god udluftning.


VÆRKSTEDET er et oplagt sted at vælge epoxymaling, fordi overfladen vil være modstandsdygtig overfor stort set alle typer kemikalier, olie- og terpentinbaseret maling mv. Det tørres blot op uden at efterlade spor.


KØKKENET er et rum med stor aktivitet, og vil du male gulvet her, skal det være med en ekstremt slidstærk maling, og så er epoxy det bedste valg, uanset om det er på beton eller træ.


STUEN kan også have glæde af et gulv malet med epoxy. De fleste steder er sliddet ikke så stort, men gangruterne og gulvet ved spisebordet er hårdt belastet. Også i badeværelset kan du male med epoxy – direkte på vådrumssikringen på en pudset mur i brusenichen. Og du kan blande kvarts i malingen til gulvet, så den bliver skridsikker.

Sådan beskytter du dig selv

Epoxymaling er vandopløselig og indeholder ingen farlige opløsningsmidler. Den afgiver ingen farlige dampe, men det er vigtigt, at du beskytter din hud, når du arbejder med opblandet epoxy. Hvis du får epoxy på huden, kan du risikere at få en allergisk reaktion.

Derfor skal du bruge handsker, der er godkendt særskilt til epoxy, beskyttelsesbriller eller ansigtsværn og en malerdragt. Får du maling på huden, skal du straks vaske det af med vand og sæbe.

Relaterede artikler

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Maler du (også) dit træværk forkert?

Når du arbejder med træbeskyttelse under ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Nyd naturen i dit eget vildmarksbad

Et vildmarksbad er et skønt alternativ til ...

Undgå at ramme skjulte kabler

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis ...

Ret fliserne op - en gang for alle!

Er terrassen sunket, eller er der ukrudt i ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os