Cookie- og privatlivspolitik


De 6 typer på genbrugspladsen
– hvem er du?

Du kender dem godt: Ham, der ikke kan bakke en trailer. Hende, der bruger en time på at tømme bilen for affald og ham, der aldrig blev politibetjent, men nu holder nidkært øje med alle de andre på genbrugspladsen. Kan du spotte dig selv?

Velkommen på Genbrugspladsen. Her får du seks arketyper, som vi allesammen har mødt, når vi skulle læsse af ved småt brændbart. Måske er du oven i købet selv en af dem?

1. Trailer-tumpen

Han kører med trailer, men han er ikke god til det. Derfor holder han nu på tværs foran bunken med haveaffald og blokerer i hele bilens og trailerens samlede længde. Bilister, der har brugt blot et par timer på at øve sig, bakker elegant ind, så der kan holde fire-fem biler på rad, mens der læsses af traileren.
Trailer-tumpen blokerer det hele, ofte ganske længe.

Hvis du ikke er tryg ved at bakke med traileren, så hægt den af bilen og skub den hen til affaldsbunken. Så er der plads til alle.

2. Rodehovedet

Hun har fyldt traileren eller bilen med alverdens affald. Men intet er sorteret hjemmefra. Hun holder ofte foran containeren med småt brændbart eller pap; der hvor allerflest har behov for at komme til. Og så begynder hun at læsse af: Først et bræt, der skal hen til containeren lidt længere nede i rækken. Så finder hun en metaldåse. Den skal over på pladsens modsatte side. Og batterier .... de skal vist hen i hjørnet. Og hov! der var da lidt mere træ. Og et stykke pap. Og en elpære ...

Med et minimum af anstrengelse kan du lægge affaldet nogenlunde i kategorier på traileren, så du kan køre fra container til container og slippe af med det meste affald hurtigt, så du ikke blokerer unødigt længe for andre.

3. Frøken Flink

Hun hjælper gerne andre. Meget gerne. Hvis du blot et øjeblik ser rådvild ud, er hun der som et søm. Ikke fordi hun nødvendigvis kender pladsen bedre end dig, men hun er villig til at hjælpe dig med at lede efter den rette container til dit affald. Og har du brug for en hånd, så får du den, for vi er jo til for at hjælpe hinanden. Efter en time har hun samtidig ikke fået tømt sin egen bil, for hov! Se hende den ældre dame der, hun har da brug for hjælp!

Du er et godt menneske, men husk lige også at hjælpe dig selv. Måske kan vi deles om at hjælpe dem, der har brug for en hånd. HVIS de altså har det.

4. Politibetjenten

Han er selvfølgelig ikke politibetjent, men han ville nok gerne have været det. På tværs af genbrugspladsen kan han spotte, at der nederst i den pose, du er ved at smide i containeren med småt brændbart, ligger en stump mineraluld. Og han er hurtig, så på sekunder er han tæt nok på til at kunne råbe HOV! og gøre dig opmærksom på katastrofen. Hvis han da ikke i stedet henvender sig til pladsens personale for forarget at "anmelde" dig.

Pas dit eget affald. Det er selvfølgelig fint at hjælpe andre, og du må gerne reagere, hvis nogen er ved at hælde kemisk affald ned i papcontaineren. Men gør det på en høflig facon, og lad personalet om at holde opsyn.

5. Klunseren

Hun ved godt, at klunsning er forbudt på genbrugspladsen. Det har hun fået at vide flere gange. Men hvis hun får ting af folk, inden de smider dem ud, er det jo ikke klunsning, vel? Så hun vimser rundt omkring din trailer, mens du læsser af, og har du noget "spændende" er hun ikke bleg for at spørge, om hun må få det.

Ser du en næsten ny cykel på vej i metalcontaineren, kan du selvfølgelig godt spørge, om den virkelig skal smides ud. Men alt med måde. Hvis du har hele hovedet nede i folks affald og fylder din bil op med de gode "fund", bliver du hurtigt upopulær

6. Mr. Perfect

Hans nypudsede trailer er fyldt op med kasser, hvor alt er sirligt sorteret. Han kan tømme flere hundrede kilo affald på fire minutter, og intet lander i den forkerte container. Han bevæger sig rundt som havde han indbygget gps: han ved hvor alt affald hører til, også selvom pladsen blev bygget om i sidste uge og ingen andre kan finde de rette containere til deres affald. Og så smiler han som var han på søndagsskovtur og ikke ude med affaldet.

Fedt at du har styr på, men slap lige lidt af, ikke? Vi andre kan slet, slet ikke følge med!

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Tegning af vugge.

Hej.Jeg skal være farfar, og vil gerne bygge ...

Skydelåger til indbygget skab passer ikke

Jeg er for nylig flyttet ind på et ...

Tætning af utæt udestue

Jeg har en ældre udestue, hvor ...

Rør

Hej. Jeg skal skift nogen kobber rør på 22 mm ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Undgå ubehagelige bore-uheld

Få din egen multidetektor med Gør Det Selv, ...

QUIZ: Test din viden om isolering

Kan man få allergi af et velisoleret hus? ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Fyrer du (også) ulovligt i brændeovnen?

Ved du, hvad du må fyre med i din ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Halvér din varmeregning!

Regnestykket er simpelt: Du bruger el for 1 ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os