Cookie- og privatlivspolitik


Dæmp støjen i huset

Støj giver stress, så der er god grund til at dæmpe støjen i dit hjem. Du begynder med at bremse lydene udefra, og du fortsætter inden døre med at hindre lydene i at brede sig.

Som hjemmehåndværker må du ofte høre for, at du larmer, det kan ikke være anderledes. Larmen har et formål, ligesom der er mening i, at musikken spiller og vaskemaskinen snurrer. Men når alle lydene kører rundt i hele huset, bliver de til støj af den slags, der trætter os og slider på nerverne. Og her kan du som hjemmehåndværker hurtigt gøre skaden god igen ved at tænke på støjen i alle dine mange projekter hjemme i boligen. Bygger du hegnet rundt om haven med tanke på støj, dæmper det lydene fra vejen og naboen. Når du efterisolerer eller skifter vinduer, holder de rigtige løsninger næsten alle lyde ude af huset. Når du lægger nyt gulv, når du bygger skillevægge eller lofter, ja selv når du stiller møblerne op i et rum, kan du gøre en kæmpe forskel ved at tænke på, hvordan du hindrer lydene i at brede sig og blive til irriterende støj. For støj kan vel bedst defineres som de lyde, der generer os.

De ensformige lyde fra vejen og den stille rumlen fra oliefyret vænner vi os til, larmen fra vores egne maskiner er ikke nær så slem som lydene inde fra naboen, dagens høje lyde er lettere at leve med end nattens små forstyrrelser. Men uanset om vi lægger mærke til støjen, så påvirker den os, og for meget støj giver os stress. Også derfor er der virkelig god grund til at ofre lyden en ekstra tanke og indsats overalt i huset. Og det kræver langtfra altid de helt store ombygninger at mindske støjen inde i huset. Et par meter tætningslister i det gamle vindue kan somme tider gøre lige så stor gavn som en to meter høj støjvold ud mod vejen.

Relaterede artikler

 • 10 støj-problemer: Her er løsningen

  10 støj-problemer: Her er løsningen

  03/2016 Der er god grund til at tænke på, hvor meget larm du udsættes for i dit hjem. Støj giver nemlig stress. Se vores 10 tips til, hvordan du skruer ned ude og inde.

 • Spar varme – isoler indervæggen

  Spar varme – isoler indervæggen

  03/2016 VIDEO: Denne væg skal isoleres indefra, og isolatøren vil her vise dig, hvordan du opnår den bedste isolering. Når du isolerer indvendig, er det en god idé at være iført en engangsdragt og åndedrætsværn samt sørge for god ...

 • Så nemt kan du isolere mellem etagerne

  Så nemt kan du isolere mellem etagerne

  03/2016 VIDEO: Isolerer du etageadskillelsen op til det kolde loft, reducerer du varmetabet markant. På ældre huse er der som her ofte gulvbrædder på loftet. Under dem er der et hulrum ned til loftet i rummet nedenunder.

 • Indblæs isolering

  Indblæs isolering

  03/2016 VIDEO: Et dit hus ikke hulmursisoleret, er det bare om at komme i gang. For der er mange penge at spare. Forudsætningen er naturligvis, at der som her er en hulmur.

 • Hvordan isolerer man med papir

  Hvordan isolerer man med papir

  03/2016 VIDEO: Som alternativ til de mere traditionelle mineraluldsprodukter kan man også isolere med papir – eller papiruld, som det hedder.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Dæmp støjen i huset
 • Dæmp støjen i huset
 • Dæmp støjen i huset

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os