Cookie- og privatlivspolitik


Isoler gulvet

Vandskaderne er blevet repareret, og vandrøret er skiftet ud. Så arbejdet kan nu fortsætte med at efterisolere gulvet med yderligere et lag isolering.


Vandskaderne er blevet repareret, og vandrøret er skiftet ud. Så arbejdet kan nu fortsætte med at efterisolere gulvet med yderligere et lag isolering.Med en mineraluldskniv er det nemt at skære battsene til ved at følge strøerne.Som altid når du arbejder med isolering, bør du anvende støvmaske og handsker.

Gulvet er nu isoleret med yderligere 50 mm, hvilket sikrer, at varmen bliver i rummet og ikke forsvinder i etageadskillelsen. Som undergulv har håndværkeren valgt at bruge svalehaleplader af metal.

Pladerne, der kun er 0,5 mm tykke, er af kromatiseret, varmgalvaniseret stål.Pladerne her er 63 cm brede og findes i flere forskellige længder fra 122 til 200 cm. Men der findes også andre fabrikater med bredder op til 90 cm og længder op til 240 cm.

Mål gulvet op, og sørg for at indkøbe plader i passende længder og bredder, så du skal skære så lidt som muligt i dem.

Strimler af trinlydsplader lægges ud på bjælkerne, så de rager 10 mm ud på hver side af gulvlægten.Strimlerne slås fast med en rapidhammer.

Du kan dog også benytte en hæfteklammepistol.Nu kan den første plade lægges på, så den ligger præcist op til hjørnet. Dernæst kan den næste plade lægges på plads. Pladerne skal ligge på tværs af lægterne. To plader skal i længderetningen overlappe med mindst 5 til 10 cm.

I øvrigt må to plader kun samles over en gulvstrø. For at pladerne kan klikkes sammen, skal det trykte varemærke vende opad på hver anden plade. Så kan de to plader flettes sammen.

I tværretningen lægges pladerne med 2 halve bølgers overlap. Herefter klikkes de på plads som de øvrige plader.Bemærk, at der benyttes kraftige handsker under arbejdet.

Kanterne på pladen kan nemlig være meget skarpe.Til det sidste stykke ind mod væggen skal der kun bruges en strimmel på 21 cm af en plade. Der måles ud i begge ender, og pladen skæres til med en vinkelsliber.

Her er det nemmest, hvis du skærer i bølgedalen på pladen. Når pladerne er lagt, kan gulvvarmeslanger monteres direkte på pladerne, men håndværkeren har her valgt at forstærke gulvet yderligere med 6 mm armeringsjern, som han skærer til med en vinkelsliber.Armeringsjernet lægges op, så det passer med størrelsen på badeværelset.

Når to net skal lappe over hinanden, skal der minimum være et overlap på 10 cm.I hjørnet lægges kassen til gulvafløbet op, så mureren kan se, hvor meget der skal skæres af nettet for at få det til at passe i hjørnet.

Lægger du et bræt under nettet, er du sikker på ikke at skære ned i underlaget.Når nettet er båret op på badeværelset, passer det præcist til rummet. Derfor kan de to net bindes sammen med plasticstrips.

Husk at klippe spidserne af strippen, da den ellers vil stikke op gennem betonen, når der er støbt.Der skal lægges varme i gulvet, men selvfølgelig ikke der, hvor der skal være skab og toilet. Med en spray markerer håndværkeren disse områder. Nu er gulvet parat til, at der kan etableres gulvvarme og støbes.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os