Cookie- og privatlivspolitik


Efterisolering: Papiruld – det sikre valg

Der er mange penge at spare på varmeregningen, når du efterisolerer. Men ikke alle metoder er så nemme og hurtige at have med at gøre som papiruld. Læs her, hvordan du selv efterisolerer et helt loft på to dage, og det helt uden at leje maskiner.

 Papiruld – det sikre valg

Papiruld har tidligere ikke været anbefalet til gør det selv-arbejde, medmindre man var indstillet på at leje en maskine, som kunne kværne materialet, så det blev luftigt og dermed opnåede optimal isoleringsevne. Men det kan sagtens lade sig gøre, hvis man er lidt opfindsom.

Faktisk skulle der blot en balje med låg og en boremaskine med piskeris til, så havde vi sparet et par tusind i maskinleje. Ud over det, håndværkerne skulle have haft, hvis vi ikke havde gjort det hele selv.

Papiruld er ikke noget nyt isoleringsmiddel. Faktisk blev det anvendt første gang 30 år før mineraluld, idet man i 1892 tog patent på isolering med iturevne aviser. Det er stadig genbrugspapir, man bruger til fremstilling af isolering, og der går meget mindre energi til at fremstille en kubikmeter papiruld, end der går til den tilsvarende mængde mineraluld.

Læs med i denne artikel, hvor vi efterisolerer et loft med gitterspær, som er gammelt, og som vi ved ikke har nogen dampspærre. Netop sådan et loft kan få fugtproblemer, hvis vi efterisolerer med traditionel mineraluld, så her er vores eneste mulighed faktisk papiruld. Men papiruld er mindst lige så effektiv på lofter, hvor der rent faktisk ER en dampspærre.

Den kan også bruges som eneste isolering, hvis du har fjernet den gamle helt, eller bygger nyt. Ud over isolering lægger vi også en ny gangbro. Vi laver den af gulvkrydsfiner, der er nem at arbejde med, og vi laver den så tilpas bred, at der både er plads til at gå på den og til at stille ting, som kan tåle at stå på et uopvarmet loft.

Relaterede artikler

 • Hvordan holder jeg på isoleringen?

  Hvordan holder jeg på isoleringen?

  03/2016 Jeg skal efterisolere et loft. Hvordan får jeg mineraluld til at blive hængende mellem bjælkerne, inden der kommer dampspærre og forskalling på?

 • 5 løsninger til udvendig isolering

  5 løsninger til udvendig isolering

  16/2016 Du kan efterisolere udvendigt på mange forskellige måder. Her giver vi dig et overblik over de mest benyttede teknikker.

 • Spar penge med smart superisolering

  Spar penge med smart superisolering

  16/2016 Så effektivt har du aldrig kunnet efterisolere: Nyt spændende materiale sat uden på facaden giver din gamle villa et topmoderne energiforbrug.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Isoler loftet og spar en formue

  Isoler loftet og spar en formue

  16/2016 VIDEO: Lofter på ældre huse er sjældent særlig godt isoleret, og du vil spare en masse penge ved at efterisolere. Der er flere måde at gøre det på, her viser fagmanden, hvordan du efterisolerer med stenuldsbatts.

 • Sådan isoleres huset udefra

  16/2016 VIDEO: I dette projekt vil du lære, hvordan man efterisolerer et ældre træhus. Du vil se, hvordan fagmanden fjerner den gamle beklædning og isolering, samt hvordan han gør plads til endnu mere isolering.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Efterisolering: Papiruld – det sikre valg
 • Efterisolering: Papiruld – det sikre valg
 • Efterisolering: Papiruld – det sikre valg

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 1/4

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Klinger til kap/geringssav

Klinger til kap/geringssav hvor køber jeg ...

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os