Cookie- og privatlivspolitik


Isoler lidt ekstra - og spar en masse

Brug lidt tid på at isolere din bolig de rette steder og spar tusindvis af kroner. Så kan det næsten ikke blive nemmere at spare penge.

Det er ikke så vigtigt, om du skal sælge dit hus eller ej: Energiforbedringer, der fører til en lavere varmeregning, er altid en god idé. Men sætter du dit hus til salg, får du og potentielle købere et håndfast bevis på, hvor godt dit hus er til at holde på varmen. Der bliver nemlig lavet en energirapport, der viser, hvor meget olie, gas eller el der skal til for at varme boligen op. Det handler ikke længere, som det gjorde engang, om, hvor stort dit forbrug har været de seneste år. For det fortæller ikke nødvendigvis køberne, hvad de skal betale. Rapporten baserer sig på beregninger.

En energirapport handler blandt andet om, hvor godt dit hus er isoleret. Og netop isolering er en afgørende faktor, for her er masser af penge at tabe, hvis huset er dårligtisoleret – og masser af penge at spare, hvis du er lidt vaks og klarernogle af tingene selv.

Start med at isolere loftet

Skal du sælge, er det oplagt at se på de nemme stik: Hvor kan du med mindst mulig indsats opnå den størst mulige effekt? Det er forresten også sådan, de fleste af os, naturligt nok, tænker, selv om vi skal blive boende i huset og blot vil øge husets værdi og komfortniveau for vores egen og familiens skyld.

Og da varmen stiger opad, er det ikke overraskende på loftet, der for alvor er penge at hente. At lægge et par hundrede millimeter ekstra isolering på loftet, er faktisk også en af de nemmere opgaver.

Her på siden finder du mange trin for trin-vejledninger, der viser, hvordan du skal gøre, og hvad du skal være opmærksom på for ikke at skade huset på længere sigt ved fx at blokere ventilationen på loftet.

Rørisolering er oplagt

Endnu nemmere er det at isolere fritliggende vand- og varmerør. Opgaven kan klares på få timer, investeringen i isoleringsmateriale er beskeden, og besparelsen er stor.

Isolerer du fx 20 meter varmerør i en uopvarmet kælder, kan du spare omkring 2000 kroner om året, og da kvalitets-rørskåle til isolering kan fås for knap det halve, er investeringen altså tjent hjem på under et halvt år. Herefter er det penge ned i lommen. Og for dig, der skal sælge dit hus, vil det give en klar forbedring af energirapporten.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Isolering - med efterisolering de rette steder kan du spare en formue
  • Isolering - med efterisolering de rette steder kan du spare en formue

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os