Cookie- og privatlivspolitik


Så nemt kan du isolere mellem etagerne

Isolerer du etageadskillelsen op til det kolde loft, reducerer du varmetabet markant og sparer mange penge. I videoen viser vi dig, hvordan du gør.


Start med at finde gulvstrøene

På ældre huse er der som her ofte gulvbrædder på loftet. Under dem er der et hulrum ned til loftet i rummet nedenunder

Her er der knap 20 cm hulrum, som vi vil fylde med isolering. Du skal gå ind i hvert felt mellem gulvstrøerne. Her banker fagmanden på gulvet med sin hammer. Når lyden er flad og kort, betyder det, at her er gulvstrøen.

Strøerne flugter altid med tagspærene, så på dette loft er det nemt at finde gulvstrøerne. Vi benytter et 70 mm kopbor til at lave hullet. Der skal bores huller med ca. 1,5 meters mellemrum. Så du er sikker på, at isoleringen bliver pakket tilstrækkeligt sammen. På dette stykke bores der to huller. Bemærk, at der bores så langt ud mod kanten som muligt for at få lukket godt til ude ved taget. På samme måde findes de næste strøer, og der bores igen to huller.

LÆS OGSÅ: Isolering af loft

Isoleringen blæses ind

Studsen her er en lille og kort variant, der er specielt beregnet til etageadskillelse. Den følger med, når du lejer maskinen. Slangen er kommet ind gennem et vindue, så den larmende maskine står i haven.

Luft og isolering styres på henholdsvis den øverste og nederste kontakt. I det første hul kan der blæses ganske meget isolering ind, da det blæses helt over til det næste hul. Når du indblæser, skal du jævnligt huske at give godt med luft, uden at der samtidig blæses isolering.

På den måde pakkes isoleringen godt sammen, hvilket giver det bedste isoleringseffekt. Når maskinen går ned i omdrejninger, er det tegn på, at der er nok isolering i hullet.

Studsen flyttes nu over i det andet hul i feltet, som nu fyldes helt op. På samme måde fortsættes der i alle felter, indtil etageadskillelsen er isoleret. Til at lukke hullet benyttes der små metalplader, der bankes fast til gulvet med søm.

Som en kontrol brækker vi et gulvbræt op. Som det ses, er de 180 mm isolering pakket perfekt. Et loft på et almindeligt hus kan du isolere på en dags arbejde, og besparelsen løber nemt op i flere tusind kroner om året.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os