Cookie- og privatlivspolitik


Så nemt kan du isolere mellem etagerne

Isolerer du etageadskillelsen op til det kolde loft, reducerer du varmetabet markant. På ældre huse er der som her ofte gulvbrædder på loftet. Under dem er der et hulrum ned til loftet i rummet nedenunder.


Her er der knap 20 cm hulrum, som vi vil fylde med isolering. Du skal gå ind i hvert felt mellem gulvstrøerne. Her banker fagmanden på gulvet med sin hammer. Når lyden er flad og kort, betyder det, at her er gulvstrøen.

Strøerne flugter altid med tagspærene, så på dette loft er det nemt at finde gulvstrøerne. Vi benytter et 70 mm kopbor til at lave hullet. Der skal bores huller med ca. 1,5 meters mellemrum.

Så du er sikker på, at isoleringen bliver pakket tilstrækkeligt sammen.På dette stykke bores der to huller. Bemærk, at der bores så langt ud mod kanten som muligt for at få lukket godt til ude ved taget. På samme måde findes de næste strøer, og der bores igen to huller.

Studsen her er en lille og kort variant, der er specielt beregnet til etageadskillelse. Den følger med, når du lejer maskinen. Slangen er kommet ind gennem et vindue, så den larmende maskine står i haven.

Luft og isolering styres på henholdsvis den øverste og nederste kontakt.I det første hul kan der blæses ganske meget isolering ind, da det blæses helt over til det næste hul. Når du indblæser, skal du jævnligt huske at give godt med luft, uden at der samtidig blæses isolering.

På den måde pakkes isoleringen godt sammen, hvilket giver det bedste isoleringseffekt. Når maskinen går ned i omdrejninger, er det tegn på, at der er nok isolering i hullet.

Studsen flyttes nu over i det andet hul i feltet, som nu fyldes helt op. På samme måde fortsættes der i alle felter, indtil etageadskillelsen er isoleret. Til at lukke hullet benyttes der små metalplader, der bankes fast til gulvet med søm.

Som en kontrol brækker vi et gulvbræt op. Som det ses, er de 180 mm isolering pakket perfekt. Et loft på et almindeligt hus kan du isolere på en dags arbejde, og besparelsen løber nemt op i flere 1000 kroner om året.

Relaterede artikler

 • Spar varme – isoler indervæggen

  Spar varme – isoler indervæggen

  12/07 VIDEO: Denne væg skal isoleres indefra, og isolatøren vil her vise dig, hvordan du opnår den bedste isolering. Når du isolerer indvendig, er det en god idé at være iført en engangsdragt og åndedrætsværn samt sørge for god ...

 • Indblæs isolering

  Indblæs isolering

  12/07 VIDEO: Et dit hus ikke hulmursisoleret, er det bare om at komme i gang. For der er mange penge at spare. Forudsætningen er naturligvis, at der som her er en hulmur.

 • Hvordan isolerer man med papir

  Hvordan isolerer man med papir

  12/07 VIDEO: Som alternativ til de mere traditionelle mineraluldsprodukter kan man også isolere med papir – eller papiruld, som det hedder.

 • Isoler rørene - og spar penge!

  Isoler rørene - og spar penge!

  12/07 VIDEO: Har du uisolerede rør, går meget af den dyre varme til spilde. Det kan du dog nemt undgå ved at isolere dine rør. Her viser vi dig hvordan.

 • Nemme forsatsvinduer

  Nemme forsatsvinduer

  12/07 VIDEO: Vinduer med et enkelt lag glas holder dårligt på varmen, og derfor vil meget varme strømme ud her. I stedet for at skifte hele vinduet kan du montere forsatsvinduer, som tillige bibeholder det gamle udseende.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Maler du (også) dit træværk forkert?

Når du arbejder med træbeskyttelse under ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Nyd naturen i dit eget vildmarksbad

Et vildmarksbad er et skønt alternativ til ...

Undgå at ramme skjulte kabler

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis ...

Ret fliserne op - en gang for alle!

Er terrassen sunket, eller er der ukrudt i ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os