Cookie- og privatlivspolitik


Indblæs isolering

Et dit hus ikke hulmursisoleret, er det bare om at komme i gang. For der er mange penge at spare. Forudsætningen er naturligvis, at der som her er en hulmur.


For at kunne hulmursisolere skal du fjerne nogle sten, så du kan komme ind til hulmuren. Det nemmeste er, hvis du fjerner en studsfuge med en mejsel. Når studsfugen er væk, kan du bruge en bajonetsav med murklinge til at save resten af stenen ud.

Du kan dog sagtens fjerne hele stenen med mejslen, hvis du ikke har en bajonetsav. Til dette eksempel, hvor vi isolerer hen til vinduet, fjerner vi to kopender forneden og to foroven.

På en facade som denne skal der fjernes en sten for ca. hver meter i bunden og altid under vinduet. I toppen er intervallet 1,5 meter samt mellem vinduerne. Du skal bruge en indblæsningsmaskine, når du hulrumsisolerer.

Indblæsningsmaskinen består groft sagt af en stor tønde til isoleringsgranulatet samt en kompressor, der enten kan blæse isolering eller blot ren luft. Materialet, vi blæser ind her, er glasuld, men kunne lige så vel være stenuld eller papiruld.

På maskinen er der monteret en op til 20 m lang slange, og selve maskinen styres med en fjernbetjening med en tilsvarende lang ledning. I enden af slangen monteres en studs med en plade, pladen sørger for, at studsen slutter tæt til muren.

Bemærk, at håndtaget på studsen vender samme vej, som isoleringen blæses ud. På den måde er du aldrig i tvivl om, hvilken vej du blæser isolering ind i muren. På fjernbetjeningens øverste kontakt tændes og slukkes for luften, mens der tændes og slukkes for isoleringen på den nederste.

Maskinen kan lejes hos udvalgte isolationsfirmaer. Start altid i bunden af muren, og fyld op fra den nederste sten. Når maskinen går ned i omdrejninger, betyder det, at der er blæst nok isolering ind.

Derfor skiftes der til det næste hul. For at få en optimal isolering skal du veksle mellem kun at blæse luft, der presser isoleringen sammen, og kombinere luft og isolering. På den måde arbejder du dig gennem hele muren. Et helt hus kan isoleres på et par dage.

Relaterede artikler

 • Spar varme – isoler indervæggen

  Spar varme – isoler indervæggen

  12/07 VIDEO: Denne væg skal isoleres indefra, og isolatøren vil her vise dig, hvordan du opnår den bedste isolering. Når du isolerer indvendig, er det en god idé at være iført en engangsdragt og åndedrætsværn samt sørge for god ...

 • Så nemt kan du isolere mellem etagerne

  Så nemt kan du isolere mellem etagerne

  12/07 VIDEO: Isolerer du etageadskillelsen op til det kolde loft, reducerer du varmetabet markant. På ældre huse er der som her ofte gulvbrædder på loftet. Under dem er der et hulrum ned til loftet i rummet nedenunder.

 • Hvordan isolerer man med papir

  Hvordan isolerer man med papir

  12/07 VIDEO: Som alternativ til de mere traditionelle mineraluldsprodukter kan man også isolere med papir – eller papiruld, som det hedder.

 • Isoler rørene - og spar penge!

  Isoler rørene - og spar penge!

  12/07 VIDEO: Har du uisolerede rør, går meget af den dyre varme til spilde. Det kan du dog nemt undgå ved at isolere dine rør. Her viser vi dig hvordan.

 • Nemme forsatsvinduer

  Nemme forsatsvinduer

  12/07 VIDEO: Vinduer med et enkelt lag glas holder dårligt på varmen, og derfor vil meget varme strømme ud her. I stedet for at skifte hele vinduet kan du montere forsatsvinduer, som tillige bibeholder det gamle udseende.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Maler du (også) dit træværk forkert?

Når du arbejder med træbeskyttelse under ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Nyd naturen i dit eget vildmarksbad

Et vildmarksbad er et skønt alternativ til ...

Undgå at ramme skjulte kabler

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis ...

Ret fliserne op - en gang for alle!

Er terrassen sunket, eller er der ukrudt i ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os