Cookie- og privatlivspolitik


Gulvvarme

side 1 af 2
 • Tynd gulvvarme - nu til både el og vand

  Tynd gulvvarme - nu til både el og vand

  01/2017 Det koster dig ikke mere end 15-18 mm ekstra i højden at lægge gulvvarme – uanset om du vil varme op med el eller vand. Og du kan (næsten) klare det hele selv.

 • 4 slags gulvvarme på få millimeter

  4 slags gulvvarme på få millimeter

  01/2016 Kan du hæve dit gulv bare en enkelt centimeter ekstra, så kan du også få plads til at varme det op. Her får du de 4 bedste bud på millimetertynd gulvvarme.

 • SPAR penge med dette gulvvarme-tip

  SPAR penge med dette gulvvarme-tip

  13/2015 Vil du have gulvvarme under dit trægulv? Se her, hvordan du med en enkelt løsning kan spare både penge og en hulens masse besvær.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Nu er gulvet lunt og bomstærkt

  Nu er gulvet lunt og bomstærkt

  01/2014 Gør det selv - og spar over 18.000,-. Med bambus, skibsfuge og flere lag lak får du et gulv, der er hårdt, slidstærkt og nemt at holde rent. Her er der også gulvvarme under bambussen.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Klik et varmt gulv

  Klik et varmt gulv

  13/2012 Gør det selv – og spar over 14.000,-. Den lette og sikre vej til et trægulv med vandbåren varme er at lægge et lamelopbygget klikgulv på gulvplader, som fra fabrikken er forsynet med riller til varmeslangen.

  Sværhedsgrad 4/4
 • De bedste tips til gulvvarmen

  De bedste tips til gulvvarmen

  02/2012 Få masser af tips og råd til både arbejdet og de mange overvejelser, der følger med, når du skal etablere gulvvarme.

 • Lav selv gulvvarme – med lav byggehøjde

  Lav selv gulvvarme – med lav byggehøjde

  18/2011 Med nye og tyndere slanger kan du selv lægge gulvvarme med lav byggehøjde.

  Sværhedsgrad 4/4
 • Få styr på gulvvarmen

  Få styr på gulvvarmen

  05/2010 Går du og overvejer at etablere gulvvarme i et nyt hus – eller supplere et bestående varmesystem med denne opvarmningsform? Så er der nogle ting, du skal have styr på først. Og det får du her.

 • Varmen kommer fra trægulvet

  Varmen kommer fra trægulvet

  08/2002 Gulvvarme og trægulve går fint sammen - uanset om du foretrækker et planke- eller parketgulv, eller om du ønsker undergulve af spånplader eller krydsfinér. Med tynde varmefordelingsplader får du en jævn fordeling af varmen over hele gulvet.

 • Rillede plader holder styr på gulvvarmen

  Rillede plader holder styr på gulvvarmen

  04/2004 Har du planer om at få varme i det nye trægulv, så se her. Lægger du først et undergulv af særlige spånplader, kan du nemt og hurtigt montere gulvvarmen ovenpå. Varmeslangerne er nemlig lige til at trykke fast i spånpladernes riller.

side 1 af 2


Læs alt om gulvvarme

Gulvvarme er en behagelig form for opvarmning med mange fordele. Da varme naturligt stiger op ad, udnytter du varmen til fulde med gulvvarme. Desuden kan det være en mulighed for at frigøre plads, hvor der tidligere stod radiatorer og fyldte i rummet. Hvad enten du vælger at lægge el-gulvvarme eller vandbåret gulvvarme, guider vi dig hele vejen.


Hvilken type gulvvarme skal jeg vælge?

Tidligere var gulvvarme forbeholdt betongulve og fandtes ofte kun i badeværelser. Sådan er det ikke længere. Med den vandbårne gulvvarme og den hurtige løsning med elgulvvarme, bliver gulvvarmen bredt ud til resten af huset med plastslanger i varmefordelingsplader. Og det gode er, at du selv kan etablere det. Vi guider dig til, hvordan du fx lægger gulvvarme under fliser eller trægulv.


Sådan lægger du el-gulvvarme

De fleste elektriske gulvvarmesystemer kræver ikke mere end 5 mm i byggehøjde. Derfor er elgulvvarme velgentet til mindre renoveringer, som når der skal lægges nye fliser på et eksisterende badeværelsesgulv. El-gulvvarme er også velegnet til komfortvarme i mindre rum og dér, hvor det ikke er muligt at føre vandrør frem. Gulvvarme lægges ud i tynde kabler, ledningsnet eller ganske tynd varmefolie, som klæbes på det rå gulv. Det kan være et betongulv, et spånpladegulv eller det gamle trægulv i stuen. Kabler og ledningsnet lægges i gulvspartelmasse, mens varmefolien er klar, til at der lægges gulv ovenpå, så snart den er lagt ud og forbundet. El-gulvvarme er velegnet til avancerede timer termostater, som kun tænder, når du er hjemme.


Sådan lægger du vandbåret gulvvarme

I forbindelse med nybyggeri kræver lokalplaner oftest, at gulvvarme er vandbaseret, fordi man i området skal bruge enten naturgas eller fjernvarme. Det vandbaserede system skal dækkes af et betonlag på cirka 7 cm. Det er derfor noget dyrere, at installere end et el-varmesystem. Til gengæld er driften noget billigere, da der i de fleste boliger allerede er indlagt rør til fjernvarme.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os