Cookie- og privatlivspolitik


Overdækket terrasse

side 1 af 2
 • Overdækket terrasse på 30 sekunder

  Overdækket terrasse på 30 sekunder

  12/2017 En markise kan andet end bare at skygge for solen. Se de 3 vigtigste grunde til, at du skal anskaffe dig en markise på din terrasse.

 • 3 BUD: Byg en flot overdækket terrasse

  3 BUD: Byg en flot overdækket terrasse

  09/05 En overdækket terrasse giver ly, læ og varme. Her er 3 bud på overdækkede terrasser, du selv kan bygge: Den hurtige, den udfordrende og den virkelig ambitiøse!

 • Lækkert tag af sejldug

  Lækkert tag af sejldug

  11/2013 I stedet for at overdække terrassen permanent kan du bygge denne luksuspergola, hvor taget består af sejldug, der kan trækkes for, når solen bliver for stærk eller duggen falder midt i grillfesten.

  Sværhedsgrad 4/4
 • Overdækket terrasse på to dage

  Overdækket terrasse på to dage

  13/2011 På kort tid kan du få en flot overdækket terrasse, så du kan nyde de lune aftener uden at bekymre dig om dug og regnbyger. Se her, hvordan du selv bygger den.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Nyd sommeren under glastag

  Nyd sommeren under glastag

  11/2008 Med glas kan du bygge et let og elegant tag over terrassen. Udgangspunktet er det klassiske og tidskrævende håndværk – men hvis du foretrækker at slippe lidt hurtigere om ved det, viser vi dig også de lette løsninger.

  Sværhedsgrad 4/4
 • Fri udsigt til himlen

  Fri udsigt til himlen

  08/2003 De klare plader over terrassen bliver ikke grimme med tiden. Tværtimod renser de sig selv, fordi vand fra husets tag render ned over dem, samtidig med at de ikke generer udsynet.

 • Den nybagte gør det selv-mands mareridt

  Den nybagte gør det selv-mands mareridt

  15/2003 Vi fik et opkald fra en mand, der havde mistet modet midt i sit første større gør det selv-byggeri. Materialerne til den overdækkede terrasse var købt, og sokkelstenene gravet i jorden, men så kom naboen med velmente råd og læseren blev forvirret. Gør Det Selvs ekspert kom til undsætning.

 • Forlæng taget over terassen

  Forlæng taget over terassen

  06/2007 Det store glasparti mod terrassen giver masser af lys - men også en ­ulidelig ­varme i stuen om sommeren. Vi fandt en løsning.

 • Monter markisen - så den holder!

  Monter markisen - så den holder!

  10/2009 En god markise gør din terrasse meget bedre og giver familien mange flere timer i det fri. Men pas på! Sætter du den forkert op, kan den rive huset i stykker.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Læg glastag uden spær og lægter

  Læg glastag uden spær og lægter

  08/1994 Med selvbærende profilglas kan du nemt bygge et terrasse-tag uden spær og lægter. Og den enkle trækonstruktion bygges uden vanskelige samlinger.

side 1 af 2


Byg selv en overdækket terrasse

Hvordan bygger man en overdækket terrasse? Det får du svar på her på denne side, hvor vi har samlet en masse guides til, hvordan du selv bygger en overdækket terrasse i træ. Uanset hvilken trækonstruktion du vælger, viser vi dig, trin for trin, hvordan stolper, skråstivere, overliggere, spær og remme saves til i de rigtige længder og monteres - og hvordan du får lavet selve overdækningen, så den kan klare både regn, sne og blæst - og får den rigtige hældning væk fra huset. Følg vores byggevejledninger her. Så er du helt sikker på, at du får en overdækket terrasse, der er bygget solidt.


Stolper til overdækket terrasse

Uanset om du vælger luksus udgaven med materialer af fx sibirisk lærk, eller en overdækket terrasse lavet af billigere trykimprægneret tømmer, kan du bygge en lækker overdækket terrasse.


Størrelsen på terrassen afgør, hvor mange stolper overdækningen skal støtte på. Du kan fx vælge at grave stolperne ned og støbe dem fast. Det giver en stabil konstruktion. Du kan også sætte stolperne på stolpesko, men så skal du huske at afstive konstruktionen – fx ved at sætte skråstivere i toppen af bjælkerne. Se hvordan du gør i vores artikler om overdækket terrasse.


Valg af terrasse-tag til overdækket terrasse

Når du skal vælge tag til terrassen, kommer det helt an på pris og ambitionsniveau. Du kan fx vælge den traditionelle og billige løsning med trapezplader. Søger du derimod en overdækket terrasse med frit udsyn til himlen, så er glastag måske noget for dig. Du kan også vælge at bygge taget på en overdækket terrasse af gennemsigtige PC-plader (polycarbonat) - de er i modsætning til glas nemme at arbejde med. Og så er de nemme at vedligeholde, da de renser sig selv, når regnvand fra husets tag løber ned over dem.


Byg en pergola - et alternativ til en overdækket terrasse

Søger du et fleksibelt alternativ til en permanent overdækket terrasse, kan du bygge en pergola. I vores artikel får du en udførelig guide til at bygge en luksus-pergola. Selve taget består af sejldug, som kører på stålwirer og trækkes for ved håndkraft. Vi viser dig, hvordan du syr en markise til overdækningen.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os