Cookie- og privatlivspolitik


11 lækre terrasse-detaljer, du selv kan bygge

Det er den brede trappe, det elegante rækværk og de dekorative felter, der giver din terrasse personlighed og x-faktor. Her får du en perlerække af detaljer, der løfter din terrasse fra det pæne, lidt kedelige til det ekstraordinære og spektakulære.

Her er naturen på fineste vis bygget ind i terrassen. For man fælder selvfølgelig ikke havens smukkeste træ.

Det er ofte små detaljer, der får de bedste terrasser til at skille sig ud fra mængden, får gæsterne til at spærre øjnene op – og får manden, der byggede dem, til at føle sig glad og stolt, hver gang han ser sin terrasse.

Fra kedelig til ekstraordinær terrasse

Det kan være så småt, som at alle skruer er dækket af propper i en lysere træsort. Det kan være så enkelt, som at en del af terrassen er løftet et trin op fra resten. Men det er små detaljer med stor effekt, og dét gælder det om at udnytte, næste gang du bygger en terrasse.

Når du alligevel skal slide i dage og uger med at få de mange brædder til at ligge pænt og plant på et solidt skelet, så er der al mulig grund til at huske på, at du ved at placere små lamper rigtigt, eller ved at ofre en lækker håndliste til rækværket, kan få terrassen til at skille sig ud fra de firkantede kedsommeligheder.

Terrasse-detaljer fra hele verden

Vi har kigget rundt i verden og fundet en masse detaljer, der giver terrasser personlighed og x-faktor. I artiklen får du flere tips – og hjælp til at føre dem ud i livet. Ofte er det overraskende enkelt. Det svære er at få ideen.


1. RÆKVÆRK Rækværket forhindrer dig i at falde ned og giver læ for vind, og rækværket er også det sted, du lettest kan sætte dit personlige præg på terrassen.2. OVERDÆKNING En overdækning danner et rum på terrassen og gør det muligt at bruge terrassen langt mere – uanset om det er et skyggende løvhæng eller en tættere flade, som holder regnen væk.3. FASTE MØBLER vil altid få din terrasse til at skille sig ud, og da du i forvejen arbejder med konstruktioner og flader i træ, er de enkle at bygge.4. TRIN OG TRAPPER binder terrassen sammen med huset og haven. Men de kan bruges til meget mere. Oven i den praktiske funktion vil trinnene altid bryde den enformige flade.5. BUEDE KANTER OG FORMER er oplagte at kaste sig ud i. Hvor du inde i huset er tvunget til at tage en masse praktiske hensyn, kan du på terrassen uden videre besvær slippe drømmene fri i frodige kurver.6. ET BÅLSTED eller en grill bliver sommeren igennem midtpunkt for hele familiens aftener på terrassen.7. BELYSNING kan tegne terrassen på helt nye måder, når mørket falder på. Brug de mange nye lyskilder med fantasi.8. ET STYKKE NATUR , der bryder op gennem den regelrette flade – et træ, en klippe eller et vandløb – forstærker samspillet mellem haven og huset.9. PROPPER I KONTRASTFARVE kan være den detalje, der løfter en i øvrigt ganske enkel terrasse ud af anonymiteten.10. MØNSTRE OG FELTER giver variation i fladen – og kan også bruges aktivt til at lede blikket og skridtene i en bestemt retning.11. DÆK I FLERE NIVEAUER deler terrassen op i mindre rum og gør straks den straks langt mere udfordrende og livlig.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få endnu flere tips – og hjælp til at føre dem ud i livet.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Brug en laser-afstandsmåler!

Hvis du skal have success med dit terrasseprojekt, kræver det, at du får taget præcise mål - både før og under. En tommestok slår ikke til, når du skal måle så store afstande, derfor anbefaler vi, at du bruger en laser-afstandsmåler i dit arbejde.

Den er nærmest uundværlig, når du skal beregne, hvor mange m2 brædder du skal købe og hvor lange dine strøer skal være. Du skal også bruge den til at beregne krydsmålet på din terrasse, så du sikrer at terrassen bliver retvinklet.

Lige nu får du en laserafstandsmåler sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig den nye Tech-Pro laser-afstandsmåler!

VIDEO: Her kan du se laser-afstandsmåleren i aktion:

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Terrasse: 11 lækre terrasse-detaljer, du selv kan bygge
  • Terrasse: 11 lækre terrasse-detaljer, du selv kan bygge
  • Terrasse: 11 lækre terrasse-detaljer, du selv kan bygge
  • Terrasse: 11 lækre terrasse-detaljer, du selv kan bygge

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os