Cookie- og privatlivspolitik


Træterrasse

side 1 af 5
side 1 af 5


Byg selv din træterrasse

En træterrasse er rar at gå på med bare fødder og indbyder til udendørs familietræf. Vi guider dig, trin for trin til hvordan du selv kan bygge din egen træterrasse. Vi har mange typer træterrasser i forskellige konstruktioner, prisklasser og materiale. Du kan fx bygge en prisvenlig træterrasse med trappefront i brunimprægneret fyr, der til forveksling ligner eksotiske terrassebrædder, men kun koster en tredjedel. Du kan også vælge, at bygge en træterrasse med materialer i ædelt træ eller ThermoWood i topkvalitet, uden at du bliver flået. Vælger du trykimprægneret træ, kan du nok bygge træterrassen for det halve beløb. Få flere tips til at bygge din træterrasse: 10 ting du skal vide inden du bygger.


Hvilket træ skal du vælge til din træterrasse?

I vores artikler får du tips og guides til behandling, forventet levetid, pris og vurdering af terrassebrædder. Vælger du fx ThermoWood terrassebrædder, får du varmebehandlet fyrretræ, der har en høj holdbarhed (helt op til 30 år) og er modstandsdygtighed over for svampeangreb. Imprægneringen foregår uden brug af giftige kemikalier og dampe, du kan faktisk få svanemærket ThermoWood. Prisen for 50 kvadratmeter løber op i cirka 30.000 kroner. Du kan også vælge at lægge terrassen i hårdttræ; det dyreste er nok teaktræ. Regn med, at denne terrasse vil løbe op i over 60.000 kroner for 50 kvadratmeter. Vælger du den løsning, får du til gengæld en terrasse, som holder både din og husets tid ud. Og den vil blive stadig smukkere. Uanset om du hvidskurer den eller olierer årligt. Endelig kan du bygge din terrasse af trykimprægneret træ. Det er lavet af en ikke alt for god kvalitet fyr og imprægneret med ret så giftige kemikalier. Derfor må du aldrig bruge det indendørs. Fordelen ved trykimprægneret træ er, at det har en rimelig holdbarhed – ca. 20 år, hvis det får træbeskyttelse. Og så er der prisen. Bygger du en træterrasse på 50 kvadratmeter i trykimprægneret træ, vil den komme til at stå i ca. 12.000 kroner.


Vedligeholdelse af træterrasse

En træterrasse skal vedligeholdes. Er den trykimprægneret, skal du give den grundingsolie og en laserende træbeskyttelse. Heldækkende vil skalle af og kræve årlig opmaling. ThermoWood leveres grundet, men bør på et tidspunkt olieres eller males med en laserende træbeskyttelse. Heller ikke ThermoWood bør få heldækkende træbeskyttelse. Teakterrasser skal du bare lade være, så bliver de sølvgrå. Du kan også sæbeskure dem, så bliver de næsten hvide. Eller du kan oliere dem, så beholder de den røde glød i mange


Terrassebrædder af komposit

Terrassebrædder af komposit er et alternativ til brædder af træ, og den store fordel er, at kompositbrædderne kun skal rengøres. Ellers er der ingen vedligeholdelse.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os