Cookie- og privatlivspolitik


Byg en solid bund under din terrasse

Ingen ser, hvordan der ser ud under din træterrasse, men du vil hurtigt mærke, hvis terrassen ikke er bygget på en fast, solid og stabil bund. Det stabile underlag til en træterrasse kan du opnå på flere måder.

Byg terrasse
LANGTIDSHOLDBAR: Når terrassen bygges på en solid bund og med en stabil konstruktion, holder den længere. Og du får større glæde af den.


Solid og stabil bund under træterrassen
1. Skal terrassen bygges et sted, hvor der ikke er en fast bund, må du først skabe denne faste bund. Start med at måle op og banke pæle i jorden, så du kan trække snore.
2. Når snorene er på plads, kan du måle, hvor meget jord der skal graves af. Under terrassebrædderne skal der være plads til stabilgrus, læggegrus, opklodsninger og strøer.
3. Når du har gravet ud, jævnes jorden og stampes, inden du lægger mindst 20 cm stabilgrus ud, som komprimeres med en pladevibrator.
4. Undervejs bruger du snorene til at måle ud fra. Ligger laget af stabilgrus for lavt, må du fylde mere på og vibrere det igen. Er laget for højt, må du fjerne lidt.
5. Laget af læggegrus skal kun være et par centimeter tykt. Det trækkes af, så overfladen er helt plan. Og så er du klar til at lægge de fliser, du kan bygge opklodsningerne på.


TIPS: BRUG FLISER TIL TRÆTERRASSEN

Havefliser er et fint udgangspunkt, når du skal bygge en træterrasse. Jo større fliser desto bedre. Og det kan sagtens være gamle, brugte fliser. Fordelen ved fliserne er, at du har en lige flade, der ligger ret stabilt. Fladen er nem at få i vater – lige til at bygge en solid og helt lige konstruktion på.


TRE ANDRE VEJE TIL EN STABIL KONSTRUKTION AF TRÆTERRASSEHvis der er plads i højden, kan du bygge direkte oven på en fliseterrasse.

Skal din træterrasse ligge oven på en eksisterende fliseterrasse, behøver du ikke grave ud. Du kan godt bruge den som fast bund. Er den meget ujævn, kan du fylde fordybningerne med beton.


Med en bulldog-skive mellem stolpe og strø får du en meget stærk samling.

Du kan bygge den nye terrasse på nedgravede stolper. Så skal du kun grave huller – ikke hele arealet – og du skal ikke vibrere grus. Strøerne kan fastgøres til siden af stolpen.


Stolpesko fås færdiglavede og i en udgave, der nemt kan justeres i højden.

Du kan bygge din træterrasse på stolpesko. De støbes fast i beton – gerne i et rør. Mellem rør og og stolpesko lægges klodser, så skoen sidder i den rigtige højde. Tjek også, at den er i vater.


NEM METODE: KLODS OP MED KILER AF PLASTIK TIL TRÆTERRASSEN

Bygger du din træterrasse på fliser, får du brug for at lave opklodsning. Men det nemmeste at arbejde med er kiler og klodser af plast. De har riller i top og bund, så de ikke skrider så nemt.

Vælger du at lægge terrassens vandrette strøer på klodser af træ, skal du huske at lægge murpap under de nederste klodser, så fugt nedefra ikke kan trænge op i træklodsen. Når opklodsningerne står rigtigt, er det vigtigt, at du fikserer dem med skrå skruer, så de ikke skrider.


Tænderne på de skrå flader låser kilerne fast i højden, og slidsen sikrer, at de ikke glider ud til siden.

SÅDAN BRUGES KILERNE
1. Sådan bruges kilerne. Når hele konstruktionen er færdig, kan du fjerne synlige dele af kilerne med en multicutter, en sav eller et stemmejern.
2. Her får en kile og et mellemstykke strøen op i den rigtige højde. Denne kombination kan løfte strøen mellem 32 og 250 mm.
3. Du kan også få forskellige plastiksokler. De er dyrere end kiler, mennemme at arbejde med, fordi du hurtigt kan indstille dem i højden.


Relaterede artikler

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Klinger til kap/geringssav

Klinger til kap/geringssav hvor køber jeg ...

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Maler du (også) dit træværk forkert?

Når du arbejder med træbeskyttelse under ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Nyd naturen i dit eget vildmarksbad

Et vildmarksbad er et skønt alternativ til ...

Undgå at ramme skjulte kabler

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis ...

Ret fliserne op - en gang for alle!

Er terrassen sunket, eller er der ukrudt i ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os