Cookie- og privatlivspolitik


Nyt liv til terrassen

Træterrassen lever et hårdt liv året rundt. Fra 30 grader i bagende sol over silende regn til iskolde frostgrader med sne. Det sætter sine spor, så derfor får du nu opskriften på, hvordan du sikrer den et langt og godt liv.

Når foråret endelig kommer, kan det være en trist oplevelse at gense træterrassen, der har ligget i dvale hele vinteren. Ofte vil den være pletvis grøn af alger og i øvrigt hårdt medtaget af vinterens barske vejr.

Men fortvivl ikke. Træ er et taknemmeligt materiale, og med den rette indsats kan terrassen blive flot igen og tilmed rustet til endnu en sæson med påvirkninger fra vind og vejr.

Her viser vi, hvordan du renser terrassen grundigt af med terrasserens og efterfølgende behandler den med en olie specielt beregnet til trykimprægnerede træterrasser.

Er din terrasse lavet af andre træsorter end trykimprægneret fyr, er fremgangsmåden i forbindelse med rensningen den samme, men slutbehandlingen kan være en anden.

Det kan farvehandleren rådgive om, og producenten af terrassebrædderne har ofte også et bud på, hvilken type beskyttelse der egner sig bedst. Vi benytter en helt igennem klassisk terpentinbaseret olie, der har den fordel, at den også kan påføres ved meget lave temperaturer. Sågar ved frostgrader, hvis blot træet er tørt.

Om du vælger olie eller vandbaseret beskyttelse til din terrasse, er i høj grad et spørgsmål om tro og holdning. Nogle vil påstå, at den klassiske oliebehandling er det bedste for træet, mens andre vil have den holdning, at vandbaserede produkter holder bedre.

Uanset hvad du vælger, så bliver slutresultatet og holdbarheden aldrig bedre end det forarbejde, du har gjort. Det er derfor, du skal være omhyggelig med rensningen og med at lade træet tørre godt igennem, inden du påfører beskyttelsen. God fornøjelse – det betaler sig.

Relaterede artikler

 • Hvordan samler jeg terrassen pænest?

  Hvordan samler jeg terrassen pænest?

  11/2015 Jeg skal lave en træterrasse med brædder, der ikke er i fuld længde – bør jeg lave samlinger over for hinanden, eller skal de spredes jævnt over fladen?

 • Byg en træ-terrasse på to dage

  Byg en træ-terrasse på to dage

  11/2015 Vi følger to tømrere, mens de bygger en træterrasse på bare to dage. Følg med og få masser af tips til, hvordan du gør det lige så flot – og sparer tid.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Udvider træfliser sig?

  Udvider træfliser sig?

  10/2013 Jeg skal til at lave en træterrasse på bagsiden af huset og vil derfor høre jer, om træfliser udvider sig ligesom gulve af træ?

 • Gør det selv – og spar over 25.000,-

  Gør det selv – og spar over 25.000,-

  06/2015 Der er ikke noget så lækkert som at træde ud på en solvarm træterrasse på bare fødder. Det overgår langt en fliseterrasse, og er den lagt rigtigt og passet fornuftigt, har du glæde af den i mange år. Se her, hvordan vi lagde ...

  Sværhedsgrad 3/4
 • Lav en terrasse med brædder på skrå

  Lav en terrasse med brædder på skrå

  08/2014 En træterrasse af kraftige planker holder i mange år. Her viser vi en udgave, hvor brædderne ligger skråt. Det ser godt ud – og sparer både tid og penge.

  Sværhedsgrad 3/4
Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Nyt liv til terrassen

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 1/4

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os