Cookie- og privatlivspolitik


Skjul kabler i panelet

Det gamle panel er revnet og grimt og skal udskiftes, så hvorfor ikke skjule det grimme kabel samtidig? Det gør vi ved selv at lave et panel med indbygget kabelskjuler.


Det gør vi ved selv at lave et panel med indbygget kabelskjuler. Men først skal det gamle panel af, og det gøres lettest ved hjælp af et koben. For ikke at ødelægge tapet og væg skærer håndværkeren først tapetet over langs panelet med en hobbykniv.

Forsigtigt brækker han nu panelet ud og skåner samtidig væggen ved at holde en træplade mellem væg og koben. Panelet kan nu fjernes, og de gamle søm tages ud af væggen. På en pudset væg som denne skal du være lidt varsom, så pudsen ikke falder af.

På det nye almuepanel skal vi nu have monteret både en kvadratisk liste på 10 mm og en fejeliste, hvis tykkelse ligeledes er 10 mm. Den kvadratiske liste limes fast på panelet med trælim. Lad limklemmerne sidde et par timer, indtil limen er tør. Fejelisten skal fastgøres på væggen, men inden fagmanden gør det, måler han højden fra midten af listen og ned til bunden af panelet.

Det er dette mål, du skal afsætte på væggen, for at listen passer i højden med fodpanelet. Der bør bores for i fejelisten med et træbor, ligesom du ved at undersænke hullet sørger for, at skruehovedet ikke rager højere op end listen. Væggen her er en pudset trævæg, så fejelisten fastgøres med almindelige træskruer.

Nu skal ledningen lægges på plads, og takket være den trekantetede form på fejelisten ligger kablet af sig selv. Husk, at det kun er ledninger, der er godkendt til indbygning, eller netværkskabler, der må gemmes bag paneler, hvor der ikke er adgang. Her har vi skåret panelet over, så man kan se, hvordan princippet virker. Som det ses, er der plads til adskillige ledninger og kabler.

Der bores for gennem panel og trekantsliste, hvorefter panelet fastgøres med en træskrue. Kablerne er nu skjult bag panelet, der fungerer som kabelbakke.

Relaterede artikler

 • Nemt panel i indfatninger

  Nemt panel i indfatninger

  19/08 VIDEO: Hvis du gerne vil have paneler, men tanken om at skulle bruge meget tid på at sætte dem op afskrækker dig, så er et panel i profillister måske noget for dig.

 • VÆG: Lav flotte høje paneler

  VÆG: Lav flotte høje paneler

  19/08 VIDEO: Følg med, når vi viser, hvordan du laver klassiske høje paneler med perlestaf. Opstillingen her angiver fodpanel og dørindfatning, hvor fagmanden starter med at markere en panelhøjde på 88 cm.

 • VÆG: Sådan laver du flotte fyldingspaneler

  VÆG: Sådan laver du flotte fyldingspaneler

  19/08 VIDEO: Vil du give stuen et eksklusivt præg, så se her, hvordan du laver høje paneler på en eftermiddag. På en mdf-plade markerer vi 77,5 cm, som er højden på fyldingen i begge ender af pladen.

 • Træpaneler er blevet hipt igen!

  Træpaneler er blevet hipt igen!

  12/2016 Er du til ægte sommerhus- stemning, så se her! Efter årtier i skammekrogen er træpanelerne på vej tilbage, og nogle af dem er endda i en fremragende kvalitet.

 • VIDEO: Træt af løse ledninger?

  VIDEO: Træt af løse ledninger?

  12/2016 Med et særligt fodpanel er det muligt at skjule ledninger på en let og elegant måde. Se hvordan.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os