Cookie- og privatlivspolitik


Effektiv lydisolering

Når man skal bygge en lydisolerende væg, er det vigtigste, at væggen får så lidt kontakt med gulv, væg og loft som muligt, og at den er ret kraftigt dimensioneret.

Derfor starter tømreren med at sætte to sæt stålregler op. Først et sæt langs væg og gulv og så endnu et sæt parallelt med det andet. De to sæt monteres med et mellemrum på 1,5 cm eller det samme som bredden af en tommestok.

Derefter sættes det første par regler op 40 cm inde. På en rigtig væg ville vi herefter fortsætte med de øvrige regler, men her går vi videre til isoleringen.45 mm isolering monteres først i det ene sæt regler – og derefter i det andet sæt. Som det ses, er der nu et luftfyldt rum mellem isoleringerne.

Denne luft virker også lyddæmpende.Nu monteres den inderste gipsplade. Den løftes en centimeter over gulvet, inden den fastgøres.Når pladen er skruet fast, fuger tømreren langs gulv og væg.

Derefter monterer han den næste gipsplade. Som det ses, overlapper pladerne hinanden. Det betyder, at pladerne på resten af væggen bliver forskudt i forhold til hinanden, hvilket giver en god, stærk konstruktion.Sådan ser den færdige lyddæmpende væg ud. I alt 4 lag gips, 2 lag 50 mm isolering og 1,5 cm luft.

Relaterede artikler

 • Riv væggen ned – men lad huset stå!

  Riv væggen ned – men lad huset stå!

  13/2017 Der er mange ting at tage højde for, når man skal rive en væg ned. Vi viser, hvordan du gør UDEN at vælte huset.

 • Flot væg med gulvbrædder

  Flot væg med gulvbrædder

  10/2017 Er du træt af kedelige, hvide vægge? Vi viser, hvordan du bryder de hvide flader med en rustik væg af mørkt træ. Det er let at sætte op og kan gøres på en dag.

  Sværhedsgrad 2/4
 • 7 materialer sluger STØJEN!

  7 materialer sluger STØJEN!

  01/2017 Drukner samtalerne derhjemme i rumklang og baggrundsstøj, så læs med her. Vi har fundet syv geniale materialer, som effektivt sluger uønsket baggrundsstøj.

 • Spartling mellem gipspladerne

  Spartling mellem gipspladerne

  01/2017 VIDEO: Det mellemrum, der er mellem pladerne på en gipsvæg, skal spartles, inden man kan tapetsere eller male, og det er faktisk ikke den nemmeste opgave. Det kan gøres på to måder – med 50 mm papirstrimmel eller med 50 mm ...

 • Placer hyldeknægtene rigtigt

  Placer hyldeknægtene rigtigt

  01/2017 VIDEO: Vil du være sikker på, at hylden hænger solidt, skal du bruge fagmandens regel om, hvordan hyldeknægten skal placeres. Hyldeknægten skal som udgangspunkt dække minimum ¾ af hyldens dybde, hvilket disse hyldeknægte opfylder.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os