Cookie- og privatlivspolitik


Ny væg på rekordtid

Denne væg er grovpudset og trænger til maling. Desuden er der en del gamle borehuller. I stedet for at spartle og male har vi valgt at beklæde væggen med nogle 6 mm tynde mdf-plader, der er hvidcoatede. Det er faktisk både nemmere og hurtigere.

De tynde plader, der er med fer og not hele vejen rundt, måler 119,2 x 19,8 cm. De kan både monteres vandret og lodret. Vi har valgt at montere dem vandret.

Placer det første bræt langs gulvet med noten nedad, og marker, hvor det skal saves over. Mål, hvor meget brættet dækker uden fer. Afsæt målene op ad væggen, så du kan se, hvor mange hele brædder du skal bruge. Nu kan du skære alle panelbrædderne til på en gang.

Inden du monterer det første bræt, er det en god idé at kontrollere, at det er i vage. Panelbrædderne kan monteres med dykkere, men da der her er tale om en muret væg, vælger vi at sætte dem op med monteringslim. Det gode ved monteringslim er, at det hæfter med det samme, men dog ikke mere, end at det er muligt at justere brættet de første 5 til 10 minutter.

Derfor er det også nemt at kontrollere, om det er fuldkommen i vage, og rette det til. Og så er det bare om at fortsætte med at lime og montere. Det er nok at give brædderne nogle limklatter jævnt fordelt og så klappe dem godt på plads. Hvis man møder forhindringer undervejs, er det bare om at måle ud og skære til, hvilket kan gøres med en almindelig håndsav. Arbejdet skrider hurtigt frem. Det eneste, du skal kontrollere, er, at samlingerne er helt tætte. Nu er det sidste bræt skåret til, og væggen er færdig. Det hele har taget ca. tre kvarter og kostet ca. 200 kr.

Relaterede artikler

 • Flot væg med gulvbrædder

  Flot væg med gulvbrædder

  10/2017 Er du træt af kedelige, hvide vægge? Vi viser, hvordan du bryder de hvide flader med en rustik væg af mørkt træ. Det er let at sætte op og kan gøres på en dag.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Spartling mellem gipspladerne

  Spartling mellem gipspladerne

  10/2017 VIDEO: Det mellemrum, der er mellem pladerne på en gipsvæg, skal spartles, inden man kan tapetsere eller male, og det er faktisk ikke den nemmeste opgave. Det kan gøres på to måder – med 50 mm papirstrimmel eller med 50 mm ...

 • Placer hyldeknægtene rigtigt

  Placer hyldeknægtene rigtigt

  10/2017 VIDEO: Vil du være sikker på, at hylden hænger solidt, skal du bruge fagmandens regel om, hvordan hyldeknægten skal placeres. Hyldeknægten skal som udgangspunkt dække minimum ¾ af hyldens dybde, hvilket disse hyldeknægte opfylder.

 • Placer hyldeknægtene rigtigt

  Placer hyldeknægtene rigtigt

  10/2017 VIDEO: Vil du være sikker på, at hylden hænger solidt, skal du bruge fagmandens regel om, hvordan hyldeknægten skal placeres. Hyldeknægten skal som udgangspunkt dække minimum ¾ af hyldens dybde, hvilket disse hyldeknægte opfylder.

 • OPHÆNG: Forstærk ophænget med en dyvel

  OPHÆNG: Forstærk ophænget med en dyvel

  10/2017 VIDEO: Skal du lave et ophæng i en mdf-plade, har håndværkeren her et lille tip til, hvordan du kan styrke dit ophæng betydeligt. Den almindelige måde er også den mest ligetil, man borer for i mdf- pladen og skruer derefter ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Granitskærver i haven som bålplads

Hej GDS Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg har ...

Inddækning, terrassetag mod sternbræt/tagrende

Jeg har bygget en overdækning til terrassen, ...

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os