Cookie- og privatlivspolitik


Test af savborde

Savbordet giver kap/geringssaven et effektivt løft. Her står saven godt placeret i bekvem højde, og du får hjælp til at placere lange emner på bordet og til at montere længdestop til serieproduktion. Men pas på, du ikke køber et ustabilt bord med for få funktioner.

Kap/geringssaven er genial til at kappe brædder over og til at save indfatninger og andet i smig. Men savens anvendelsesmuligheder bliver endnu flere, hvis du køber et godt bord til den. Så kan du meget nemt og hurtigt save en endeløs række brædder i præcis samme længde uden at skulle måle undervejs. Og du får understøttet dine brædder, så de bliver lettere at håndtere, også selv om brædderne er op til flere meter lange.

Vælg den solide model

Et savbord til en kap/geringssav består af et stel på ben, der kan klappes sammen. Oven på stellet monterer du værktøjsholdere, hvori din kap/geringssav kan sættes fast. Mange værktøjsholdere er udstyret med bæregreb og fødder, så du kan lade saven sidde fast i holderne og løfte holderne af bordet. Så er saven klar til at blive sat hurtigt fast igen i en fart, næste gang du har brug for at bruge den.

Bordet kan trækkes ud, så du kan placere lange emner på det. For enden af udtrækkene sidder der emneholdere, der kan være en plade eller en rulle, som de lange brædder kan hvile på. Og de fleste emneholdere er forsynet med et længdestop, som du kan køre op, så brættet støder på. På den måde kan du måle den rette længde op én gang og så kopiere igen og igen, blot ved at støde de næste brædder op imod emnestoppet.

Alfa og omega er dog, at bordet er solidt og kan stå fast, så det ikke vakler, når du saver. Det kræver solide dele og gerne mulighed for at justere et af benene i højden, så bordet kan stå lige på et ujævnt underlag. Det krav kan kun nogle af de testede save leve op til. Et enkelt er meget ustabilt. Endelig skal du naturligvis sikre dig, at bordet passer til din sav.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Test af savborde
  • Test af savborde
  • Test af savborde

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Hems fastgjort i Ytong pore-/gasbeton?

Goddag,Jeg har Ytong pore-/gasbeton vægge i ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os