Cookie- og privatlivspolitik


Test af 18V bore/skruemaskiner

Kompakte 18 V bore/skruemaskiner er nærmest geniale. Gode kræfter og hverken for store eller for tunge. Ikke underligt, at de er blevet så populære de senere år. Vi har testet 12 forskellige mærker for dig, så du kan være klædt på til dit næste besøg i byggemarkedet.

Vi har i denne test af de populære bore/skruemaskiner valgt at fokusere på 18 V maskiner i et overkommeligt prisleje. Det er nemlig maskiner, som ligger forbløffende tæt på de professionelle maskiner, der bruges på byggepladser.

De 12 maskiner, vi har testet, er ret ens af udseende, så vi prøver at finde ud af, om der er forskelle. Vi har lagt vægt på at finde nogle gode maskiner med mange kræfter, som ligger godt i hånden og er lette at betjene. Og det er lykkedes, hvilket du vil kunne se på de næste sider. Priserne holder sig pænt under 2000 kroner, som vi skønner er rimeligt for et af de mest benyttede stykker værktøj, vi har i værktøjskassen i dag.

Alle de viste priser er inkl. en oplader og to batterier. Nogle gange kan du købe maskinerne på tilbud, men tjek, at du kan købe ekstra batteri(er) og en hurtiglader, for det er ofte der, producenterne sparer, når de laver tilbud. Og husk at prøve maskinen i butikken, så du mærker, om den passer til dig.

DEM HAR VI TESTET

HITACHI
DS 18 DJL
MAKITA
DDF 456 RYJ
DEWALT
DCD 771 C2
BOSCH
PSR 18 LI-2
METABO
BS 18 QUICK
AEG
BS18 G2 LI-152C
SKIL MASTERS
2899 MA
RYOBI
RCD 18022L
STANLEY FATMAX
FMC 600 D2
BLACK+DECKER
ASD 184 KB
AUTOSENSE
WORX
WX 166.3
FORD FE
54 NIMH 2B-2S

VIGTIGT VED VALG AF BORE-/SKRUEMASKINE

 • Batteriet (akkuen) skal være let at af- og påmontere, og du skal et eller andet sted kunne aflæse, hvor meget strøm der er tilbage. Endelig skal du kunne købe nye batterier, når de gamle ikke duer mere.
 • Håndgrebet skal passe godt til hånden og være forsynet med skridsikker, blød belægning der, hvor du skal holde. Tjek også balancen, er den for ringe, kan du få ondt i håndled og underarm på meget kort tid.
 • Tænd/sluk-knappen skal sidde, så du let kan nå den med pegefingeren, og den skal være følsom, da det som regel er den knap, du bruger til at styre hastigheden med.
 • Omskifteren mellem frem- og tilbageløb skal være let at betjene. En knap, som skydes fra side til side med tommelfingeren, er nemmest.
 • Gear. De fleste skruemaskiner har to gear, hvor det laveste er slæbegearet, beregnet til store skruer i hårdt materiale. Det høje gear er til borearbejde i høj hastighed.
 • Momenttrin kan typisk indstilles i 15-20 nummererede trin. Tjek, at det er let at skifte trin, også med arbejdshandsker på. Og har du mulighed for det, så afprøv momenterne i butikken ved at skrue i en stump træ.
 • Selvspændende borepatron gør det lynhurtigt at skifte mellem bor og skruebits. Den spænder dog ikke selv, du skal holde fast om patronen, mens du aktiverer tænd/ sluk-knappen. Tjek, om den er behagelig at holde på, når du spænder patronen op og i, og om den holder ordentligt fast på bor og bitholder.
 • LED-lys. Et godt lys lige der, hvor du skruer eller borer, er nødvendigt. Når du prøver maskinen i butikken, så prøv med et bor og en skruebit monteret i patronen. Lyser lampen, hvor den skal, eller skygger borepatronen for borestedet?

Relaterede artikler

 • 20 boretips

  20 boretips

  13/2011 I de fleste gør det selv-opgaver skal der bores huller. Vi har udvalgt 20 af vores bedste boretips.

 • Køb stiksav NU - og få mere for pengene
  Test

  Køb stiksav NU - og få mere for pengene

  15/2015 De er blevet stærkere, mere præcise og nemmere at betjene. Derfor er det NU, du skal købe ny stiksav. Vi har testet otte modeller. Se, hvad vi fandt frem til.

 • 8 laser-afstandsmålere i stortest
  Test

  8 laser-afstandsmålere i stortest

  13/2015 Den elektroniske laserafstandsmåler er efterhånden til at betale for gør det selv-folk. Vi har gennemtestet 8 afstandsmålere i et rimeligt prisleje.

 • Test af græstrimmere
  Test

  Test af græstrimmere

  09/2015 Vi har testet otte trimmere for dig: fire på benzin og fire med ledning.

 • Test af plæneklippere
  Test

  Test af plæneklippere

  08/2015 Plæneklippere på batteri bliver bedre og bedre. Har du en mindre plæne uden de store ujævnheder, er det en oplagt mulighed. Vi har testet otte af de mange maskiner, du kan finde på markedet, så du kan se, hvad du kan forvente dig.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af 18V bore-/skruemaskiner 2015
 • Test af 18V bore-/skruemaskiner 2015
 • Test af 18V bore-/skruemaskiner 2015
 • Test af 18V bore-/skruemaskiner 2015

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os