Cookie- og privatlivspolitik


Test af batteridrevne bore/skruemaskiner

Begge maskiner er på 18 volt. Bortset fra farven ligner de hinanden. Og de er begge samlet i Østen. Hvorfor er den ene så mere end seks gange dyrere end den anden? Vi splitter maskinerne ad og finder svaret.

Det kan næsten ikke passe, at der kan være så stor forskel på to tilsyneladende ens batteridrevne bore/skruemaskiner, at den ene skal koste seks gange mere end den anden. Men det er ikke desto mindre prisforskellen mellem den grå maskine købt i et Coop-supermarked
og den grønne fra værktøjsproducenten Boschs gør det selv-serie. Som forbruger er man på herrens mark. Ud fra det, der står på
pakkerne, er maskinerne begge på 18 volt, og med den billige følger der oven i købet en masse bor, bits og sågar en lommelygte.

Her får du svaret

Om der er afgørende forskel på maskinen til 249 kroner og den til 1599, må komme an på en prøve. Så vi satte os for at teste begge maskiner side om side, for derefter at skille dem ad og ved selvsyn konstatere, om der vitterlig er en formue på 1350 kroner til forskel på de to maskiner, eller vi blot lokkes til at betale for meget for en kendt mærkevare-maskine. Vi skruede skruer i, borede med begge maskiner, målte deres trækkræfter og splittede dem til sidst ad for at se, hvad der sker i maskinernes indre dele.

Begge er fra Østen

Selv om navnet Bosch er ærketysk, er det ikke alle fabrikkens produkter, der produceres lige syd for den danske grænse. Det gælder fx den grønne maskine, som vi valgte som Power Crafts kinesisk fremstillede udfordrer til en duel. Bosch PSR 18 VE2 samles i Malaysia. Nok så interessant er det dog at konstatere, at begge motorer kommer fra samme underleverandør (Johnson). Men som vores test vil vise, er der trods de motormæssige familiebånd klasser til forskel på elektronikken. Umiddelbart ligner de to maskiner hinanden. Men så snart du har haft dem i hånden, opdager du en markant forskel: Bosch’en vejer op mod et halvt kg mere end Power Craft’en, og vægtfordelingen er markant bedre i den dyre model. Men der er stadig et stykke vej fra 249 til 1599 kroner, så der må være mere at komme efter – ellers har vi betalt alt for meget for et Bosch-logo.

Lad dysten begynde

Så meget for det, vi umiddelbart kan konstatere blot ved at se på maskinerne. Men hvad sker der, når vi lader maskinerne prøve kræfter side om side? Hvad er der indeni? Er der virkelig så markante forskelle, at den ene skal koste seks gange mere end konkurrenten?

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Test af batteridrevne bore/skruemaskiner
  • Test af batteridrevne bore/skruemaskiner
  • Test af batteridrevne bore/skruemaskiner

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Klinger til kap/geringssav

Klinger til kap/geringssav hvor køber jeg ...

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os