Cookie- og privatlivspolitik


Test af bore/skruemaskiner på 14,4 volt

Bore/skruemaskinen på 14,4 volt er for de fleste gør det selv’ere det absolut vigtigste og mest brugte værktøj. Den har stort set afløst den gamle 12 volt maskine, fordi de nye litiumionbatterier er bygget op af celler på 3,6 volt. Her tester vi seks gode modeller.

Førhen var det 12 volt maskinerne, der var allroundværktøjet, men med litiumionbatterierne, der er inddelt i celler af 3,6 volt, hedder de nu 14,4 volt. Netop 14,4 volt maskinen er de fleste gør det selv’eres værktøj nr. 1. Det er den, de oftest griber efter, når en opgave skal løses.

De fleste af gør det selv-modellerne i denne kategori har rigelig kapacitet i styrke og udholdenhed til langt de fleste af de typiske opgaver, vi kommer ud for hjemme i værkstedet og i boligen i øvrigt. Først når der skal bores med meget store dimensioner bor og skrues lange, kraftige skruer i den nye tilbygning, må de fleste af disse maskiner give op og bede om hjælp fra storebrødrene på 18, 35 eller 240 volt.

Jo mere din bore/skruemaskine kan klare, desto mindre har du brug for andre, større maskiner. Derfor er det vigtigt, at du finder en maskine, der har de kræfter, du forventer. Og det er vigtigt, at du får så mange af de gode funktioner med: to gear – et til boreopgaver, et til skruer, et fornuftigt antal momenttrin (cirka 20), så du kan indstille maskinen til at skrue med netop den ønskede styrke, og meget gerne LED-lys placeret nede på eller lige over batteriet. Lyset er praktisk, når du arbejder i en mørk krog eller i bunden af et skab. Men lyset skal helst ikke sidde lige under borepatronen, for så skygger patronen for arbejdslyset.

Endelig er der batterierne, som holder længere, jo større antallet af amperetimer (Ah) er. Du skal også se på ladetiden, som helst ikke skal overstige en time. Selv om du har to batterier, hjælper det ikke, hvis batteriet i laderen ikke er klar igen, når batteriet i maskinen løber tør for strøm.

Til slut er der ergonomien: En let maskine med en god balance og et behageligt greb er det, du skal gå efter, hvis ellers grebet passer til din hånd.

Der er tæt løb i testen. Stort set alle de testede 14,4 volt bore/skruemaskiner klarer sig fint i testen.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Test af bore/skruemaskiner på 14,4 volt
  • Test af bore/skruemaskiner på 14,4 volt
  • Test af bore/skruemaskiner på 14,4 volt

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Klinger til kap/geringssav

Klinger til kap/geringssav hvor køber jeg ...

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os