Cookie- og privatlivspolitik


Akku-kædesav med bid

Worx har lavet en handy og gedigen sav med en smart kædespænding


Batteriets centrale placering i midten giver en rigtig god balance, og Worx-saven gnavede sig desuden lystigt igennem alt, hvad vi udsatte den for.

Lad os bare begynde med at konstatere, at saven er nem at finde ud af: Manualen lover, at batteriet er ladet op på en time, og det passer ret godt. Det store 40 volts batteri skubbes på plads i saven, hvilket ikke kan gøres forkert, og til sidst skal den vedlagte kædeolie hældes på beholderen, og så er du sådan set klar til at gå i gang.

Akku-kædesav med gode løsninger

Vi savede grene af birke- og bøgetræer på op til 15 cm's tykkelse, og det gik helt uden problemer. Faktisk ville det nok kunne lade sig gøre at save stammer på i hvert fald 25's cm tykkelse – eller næsten svarende til savens sværdlængde (30 cm).

Saven vejer ikke mere, end at den i en nødsituation kan benyttes med én hånd, men det er selvfølgelig ikke noget, der kan anbefales ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. Apropos er der en udmærket kædebremse. Den er nem at slå til og stopper maskineriet lynhurtigt.

LÆS OGSÅ: Test af akku-kædesave

Det er også muligt at skifte kæde uden brug af værktøj, og så er saven udstyret med et smart system, som strammer kæden helt automatisk. Begge dele gode brugbare løsninger, som trækker indtrykket af saven op. Derudover forlænger den automatiske kædestrammer også levetiden for sværd og kæde, fordi kædestrammeren forhindrer, at kæden bliver strammet for meget. Smart!

Husk olien på din kædesav

Som med alle kædesave skal du holde øje med, at der er olie på saven, så kæden bliver smurt. På Worx-saven er olietanken lige tilpas gennemsigtig, så det er nemt at holde øje med, om der er olie på eller ej. De 100 ml olie, der er plads til, er dog måske lige i underkanten til større opgaver.

Det rokker dog ikke ved det overordnede gode indtryk: Saven klarer let ret tykke stammer og er meget nem at komme til med i buskads og krat. Og har du én gang stået og hevet (forgæves) i startsnoren til den benzindrevne motorsav, kan man jo hurtigt blive forfalden til bare at trykke på en knap på den elektriske og så samtidig droppe høreværnet oven i købet.

Vi har set Worx kædesav 40 volt til ca. 1800 kr.

WORX 40 VOLTS AKKU-KÆDESAV

4/5

Vi giver fire stjerner, men er faktisk tæt på de fem til denne fine akku-sav med gode kræfter og automatisk kædespænding.

Pris: Ca.1800 kr.

+

Mange kræfter, lav vægt, nem at bruge.

÷

Lidt for lille olietank.

Relaterede artikler

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os