Cookie- og privatlivspolitik


TEST: Akku-rundsave

Nu kan det godt betale sig at købe en rundsav på batteri. De har masser af kræfter og er meget lettere at have med rundt end de traditionelle med ledning. Vi har testet de 8 mest solgte modeller.


Vi undersøger bl.a., hvor let det er at skifte klinge, og om der skal bruges en eller to nøgler til det. Indstilling af savedybden tjekker vi samtidig.

Vi tester jævnligt rundsave, og på det sidste har det især været batteridrevne rundsave, vi har testet. For her går udviklingen virkelig hurtigt, de batteridrevne værktøjer bliver stadig stærkere, i takt med at producenterne fylder flere amperetimer (Ah) på batterierne og forbedrer motorerne.

De fleste professionelle håndværkere har efterhånden en akku-rundsav med i bilen, og de bruger den hyppigt. Og nu er priserne efterhånden til at have med at gøre, så gør det selv-folk kan få udbytte af disse maskiners mange fordele. Den er altid klar til brug, hvis batterierne er ladet op, og anvendelig til masser af de små saveopgaver, hvor der kun skal skæres lidt af et bræt, en lægte eller en plade.

Hvis du skal have fuldt udbytte af saven, skal du sørge for at have to batterier klar, før du begynder. Så kan du save videre, selv om det ene batteri løber tør, og lade det trætte batteri op imens. Læs testen, og bliv klar til at gå på akku-save-indkøb.

DEM HAR VI TESTET

AEG BKS 18
BLACK & DECKER BDCCS 18-QW
MILWAUKEE M18 CCS55-502C
DEWALT DCS 391 N
MAKITA DHS 680
METABO KSA 18 LTX
BOSCH GKS 18V-LI
RYOBI R 18 CS

Download hele artiklen og se, hvordan rundsavene klarer vores test.


VIGTIGT VED VALG AF RUNDSAV

 • Håndgrebet skal være rart at holde på, med god plads til hånden og forsynet med skridsikker belægning. Og det skal kunne betjenes lige godt med begge hænder.
 • Batteri og ladeindikator. De fleste maskiner kan købes uden lader og batteri, så du kan bruge de batterier fra maskiner af samme mærke, som du allerede har. Sørg for at bruge batterier med tilstrækkelige kræfter – under 2Ah er som regel for lidt. Husk dog, at et kraftigere batteri vejer mere. Tjek, at det er let at aflæse, hvor meget strøm der er tilbage.
 • Støvsugerstuds. Støvsugeren er glimrende, hvis du saver på værkstedet, men det vigtigste er, at studsen ikke sidder i vejen, når du arbejder.
 • Spindellås. Klingeskift med to nøgler duer ikke. Find en sav med spindellås, som holder klingen fast, mens du løsner den med en nøgle.
 • Dybdeindstilling. Den skal være let at komme til, og det skal være let at indstille dybden præcist, hver gang. Prøv det i butikken.
 • Beskyttelsesskærm. Skal glide let og ubesværet væk fra tænderne, når du saver ind i træet, og klappe tilbage omgående, når saven løftes.
 • Sålen bør være støbt og solid med en god kant, så du kan save langs et bræt eller en styreskinne.
 • Sigtehak. Der skal være to tydelige sigtehak forrest i sålen. Et for almindelig savning med klingen i 90° i forhold til pladen og et for 45° snit.
 • Lys skal der være. Enten LED-lys, der lyser op, hvor du skal save, eller en laser-sigtelinje. Afprøv det, før du bestemmer dig.
 • Vinkelindstilling. Skal du save skrå snit, skal du vinkle sålen. Det skal være let at indstille vinklen, ensartet og hver gang.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Rundsav: Vi tester 8 stærke akku-rundsave
 • Rundsav: Vi tester 8 stærke akku-rundsave
 • Rundsav: Vi tester 8 stærke akku-rundsave

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os