Cookie- og privatlivspolitik


TEST: 7 populære hækkeklippere

Køber du en ordentlig el-hækkeklipper, vil du opleve, at arbejdet går som en leg. Du skal bare sørge for at købe en hækkeklipper, der matcher hækkens størrelse og grenenes tykkelse. Vi har testet syv populære modeller.

Vi tester de 7 hækkeklippere på hække og buske med tykke og tynde grene, og nogle med masser af nåle, som kan sætte sig fast i skæret.

De fleste med en hæk har også en hækkeklipper. Og den bør ikke kun passe til brugeren, men også til den type hæk du har.

Hvis du både har hæk og busk

Har du både stor hæk og en masse buske, som har brug for finere faconklipning, kan det give mening at have to forskellige hækkeklippere. En med langt sværd, der rækker langt og kan klippe grovere grene, og en mindre model med kortere sværd som er mere handy at klippe i facon med. Du kan finde begge typer i testen her.

Før du køber hækkeklipper

Før du køber skal du gøre op, hvor flittigt du vil klippe hæk. Er det kun et par gange om året, skal hækkeklipperen kunne tage fat og også klare tykke grene. Men er du over hækken flere gange om året, og er hækken af en type med ikke så grove grene, behøver maskinen ikke være så potent.

Husk også, at maskinens greb og vægt skal passe til hænder og styrke på den, der klipper hæk, ellers bliver arbejdet alt for anstrengende.

VI HAR TESTET DISSE HÆKKEKLIPPERE:

STIGA SHT 600
BOSCH AHS 65-34
STIHL HSE 61
MAKITA UH 5570
BLACK+DECKER GT 6030
SOLO 166
RYOBI RHT 7565 RL

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og se hvordan de syv hækkeklippere klarede vores store test.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER HÆKKEKLIPPER:

 • SVÆRDBESKYTTER: skal beskytte spidsen af sværdet, så de forreste tænder ikke ødelægges, hvis sværdet rammer jorden, når du tager de nederste grene.
 • SVÆRDET skal være solidt og skarpt, og dets to knivdele skal køre let og ubesværet frem og tilbage. Jo længere sværdet er, desto færre skridt skal du gå, og desto højere kan du nå. Afstanden mellem tænderne bestemmer. hvor tykke grene sværdet kan klippe over.
 • BESKYTTELSESSKÆRMEN er på de fleste hækkeklippere forholdsvis lille, og det er ok. Skærmens formål er primært at undgå, at du får fingrene ned på skæret, hvis det ikke stopper straks. Skærmen beskytter også mod svirpende grene, men her er et par arbejdshandsker nu bedst.
 • BØJLEGREBET er det forreste af hækkeklipperens to greb, og det må ikke være tykkere, end at du nemt kan nå om det, ellers bliver arbejdet anstrengende. Grebet kan have flere knapper, som vist her, eller en bøjle, der skal holdes inde med tommelfingeren. Vi anbefaler knapperne, for bøjlen er anstrengende i længden.
 • TÆND/SLUK-KNAPPER, skal der være mindst to af, som aktiveres samtidig for at starte klipperen. Når en af knapperne slippes, skal skæret stoppe omgående. Det er langt fra altid tilfældet.
 • BAGERSTE GREB skal ligge godt i hånden og give mulighed for at vinkle hækkeklipperen, enten ved at grebet kan drejes, eller det er designet til, at du kan holde forskellige steder.

Relaterede artikler

 • Årets bedste haveværktøj 2015

  Årets bedste haveværktøj 2015

  18/2015 Vi har fundet det haveværktøj, som har skilt sig mest ud i 2015 og derfor fortjener titlen som årets bedste akku-værktøj. Se det eksklusive udvalg her.

 • TEST: Her er den bedste akku-motorsav!

  TEST: Her er den bedste akku-motorsav!

  14/2016 Motorsave på batteri er efterhånden så stærke, at de er værd at købe i stedet for en model på ledning. Vi har testet syv populære save - se resultatet her!

 • TEST: De bedste akku-græstrimmere

  TEST: De bedste akku-græstrimmere

  11/2016 Der er ingen grund til at falde i ledningen, når du trimmer kanter. De nye akku-græstrimmere kan fint klare jobbet. Vi har testet 8 af slagsen. Se vinderen her!

 • GUIDE: Køb hækkeklipper nu!

  GUIDE: Køb hækkeklipper nu!

  08/2016 De fleste af os klipper hæk med maskine. Men hvad skal en god hækkeklipper egentlig kunne? Og hvad er forskellen på en dyr og en billig model. Få svarene her!

 • TEST: De nye bore-/skruemaskiner

  TEST: De nye bore-/skruemaskiner

  06/2016 Bore-/skruemaskiner bliver stadig bedre og stærkere, og nye modeller kommer hele tiden til. Vi har testet 10 nye modeller, som rent prismæssigt spænder vidt.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Hækkeklipper: Vi tester 7 populære hækkeklippere
 • Hækkeklipper: Vi tester 7 populære hækkeklippere
 • Hækkeklipper: Vi tester 7 populære hækkeklippere

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Hems fastgjort i Ytong pore-/gasbeton?

Goddag,Jeg har Ytong pore-/gasbeton vægge i ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os