Cookie- og privatlivspolitik


Test af hækkeklippere

Hækkeklippere med batteri afløser i stigende grad deres ledningsbundne fætre. For hækkeklippernes vedkommende er fordelen ved at slippe for ledningen særligt åbenlys: Det er irriterende at skulle styre ledningen under arbejdet, og den kan let komme i vejen for klipperens tænder. Men er batteriklipperne stærke nok til opgaven? Find svaret i testen.

Det kræver energi at klippe en hæk. Og naturligvis er det netop de batteridrevne hækkeklipperes svageste punkt: at batterierne har deres begrænsning i kapacitet og løber tør for strøm på et tidspunkt. Batterierne er desuden en forholdsvis dyr komponent i den samlede hækkeklipper. Af de seks modeller, vi tester her, leveres ingen af dem med mere end ét batteri. Det ville formentlig gøre klipperne så dyre, at de ville være sværere at sælge.

Men tro os: Det havde været alle pengene værd, for intet er mere irriterende end at skulle afbryde hækkeklipningen halvvejs for at vente på, at et batteri atter kommer til kræfter i opladeren Det er vores vurdering, at du – medmindre du har en meget lille hæk – roligt kan regne med at skulle investere i et ekstra batteri til hækkeklipperen. Undtaget her i testen er Ryobi: De har indført en standardisering af deres batterier, så de passer til forskellige maskiner – en udvikling, vi skal være de første til at støtte og hilse velkommen. Tænk, hvis producenterne en dag indførte fælles batteristandard. Men det er nok kun ønsketænkning. Det er jo fx ikke lykkedes med noget så simpelt som støvsugerposer endnu.

Ergonomi er det, vi vægter højest i testen, for det er virkelig afgørende, om du kan holde fornuftigt på klipperen undervejs, hvor du kommer til at dreje maskinen i mange forskellige vinkler. Her kommer sikkerhedsafbryderne også ind i billedet: Vi mener, at to knapper, der skal trykkes ind samtidigt, må være nok, men flere producenter insisterer på hele tre afbrydere. Det gør det mindre bekvemt at holde på klipperen.

Relaterede artikler

 • Test af hækkeklippere
  Test

  Test af hækkeklippere

  07/2015 Der findes et væld af hækkeklippere på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 af de mest almindelige for at finde ud af, hvad de kan, og hvad du kan forvente af dem.

 • TEST: Her er den bedste excentersliber
  Test

  TEST: Her er den bedste excentersliber

  17/2015 Vi har testet 8 af de mest populære excenterslibere på markedet. Se den suveræne testvinder OG det bedste køb. Så ved du, hvad du skal købe næste gang.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  17/2015 Bosch D-tect 120 er bygget til at afsløre skjulte installationer i bygningsdele. Se om den kan stå distancen, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kædesav på batteri - dur den?

  Kædesav på batteri - dur den?

  16/2015 En kædesav på batteri? Vi indrømmer, at vi ikke forventede os ret meget af Black & Deckers lille kædesav på batteri. Se her, om vi blev klogere ...

 • Køb stiksav NU - og få mere for pengene
  Test

  Køb stiksav NU - og få mere for pengene

  15/2015 De er blevet stærkere, mere præcise og nemmere at betjene. Derfor er det NU, du skal købe ny stiksav. Vi har testet otte modeller. Se, hvad vi fandt frem til.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af hækkeklippere
 • Test af hækkeklippere
 • Test af hækkeklippere

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os