Cookie- og privatlivspolitik


Nyt liv i plænen

Umiddelbart ser vores græsplæne flot og grøn ud, men kigger du nærmere efter, ses det, at den er fyldt med små planter og ukrudt.


Lej en vertikalskærer

Ved at vertikalskære plænen et par gange om året kan du komme det meste ukrudt til livs og fjerne mos fra plænen. Anlægsgartneren vil her vise, hvordan du gør. Start med at slå din græsplæne med en almindelig plæneklipper, og gerne med en opsamler, da græsset skal samles op.

Du kan eventuelt slå plænen et par dage forinden. Når din plæne er nyklippet, og græsset er samlet sammen, skal du bruge en vertikalskærer, som bl.a. kan lejes i havecentre. En vertikalskærer minder lidt om en cylinderplæneklipper, men i stedet for lange knive på tværs har den en masse små lodrette blade, som skærer sig ned i græsset.

Højden kan justeres. Her sætter vi den, så maskinen skærer ca. 2 cm ned i jorden. Det er en god idé at prøvekøre vertikalskæreren og tjekke, at du er tilfreds med dybden, inden du vertikalskærer hele plænen. Plænen skal skæres over ad to omgange.

Skær på kryds og tværs

Først skal der køres på langs af plænen og derefter på tværs.Vertikalskærerens knive går ned og skærer blade, stængler og rødder over på ukrudtet, hvilket det har svært ved at klare. Græssets lige stængler lider derimod ikke skade. Samtidig bliver det øverste jord af plænen luftet, hvilket hjælper græsset med at vokse.

Når du har skåret på både kryds og tværs, skal ukrudtet og mosset samles sammen, enten med en løvrive, eller du kan bruge en rotorplæneklipper med opsamler til at samle afklippet op.

Græsplænen er nu fri for mos og ukrudt, og selv om plænen lige efter behandlingen ser lidt hærget ud, så vil den i løbet af et par uger atter blive grøn og frodig, specielt hvis du hjælper den lidt på vej med lidt gødning.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os