Cookie- og privatlivspolitik


Test af kædesave 2015

Hvor meget får du egentlig for pengene, når du køber en kædesav? Vi har testet otte save i et overkommeligt prisleje. Ikke save beregnet til professionelt brug, men til fældning og opskæring af brænde. Se, hvilken der vandt.


Sammen med vores konsulent fra Skovskolen satte vi alle savene til at skære en træstamme i skiver.

Vil du selv skaffe brænde i skoven, skal du have en ordentlig kædesav. Og den skal være benzindrevet, da du dels ikke kan have en ledning med ud i skoven, dels ikke kan få kræfter nok ud af en elektrisk kædesav.

Når du skal arbejde med kædesav, skal du huske, at du ikke må arbejde over hovedhøjde, og at du skal være iført det fornødne sikkerhedsudstyr.

Selve saven skal også være sikkerhedsmæssigt i orden. Derfor skal du altid afprøve den i byggemarkedet, inden du køber den. Skub kædebremsen frem, og tjek, at den virker aldeles omgående. Og at den ikke stopper kæden ved et tilfælde indimellem.

Husk at prøve, hvor let/ svært det er at starte saven, både kold og varm, og sørg så for at købe en såkaldt sikkerhedskæde til din sav. Det er en særlig type savkæde, som nedsætter risikoen for at saven i at slå op imod dig ved et uheld, og den kan være med til at redde dit liv.

Når disse ting er på plads, er du klar til at købe ind.

DISSE KÆDESAVE HAR VI TESTET

STIHL MS 193 C
RYOBI RCS 5133 CB
HUSQVARNA 445E TRIOBRAKE
HUSQVARNA 435
JONSERED CS 2240 S
MCCULLOCH CS 450 ELITE
MAKITA ES3201S35A
AL-KO BKS 4540

Vigtigt ved valg af kædesavKastbeskyttelse. Hvis du stikker sværdspidsen ind i et stykke træ, kan saven slå opad. Sker det, bliver kastbeskytelsen slået fremad af din venstre hånd, og saven stopper omgående. Kædebremsen stopper på under 0,1 sekund.
Er kædehastigheden 20 m i sekundet, når den at bevæge sig 2 m, fra du aktiverer bremsen. Derfor er det vigtigt, at beskyttelsen ikke skal skubbes langt frem, før saven stopper. Tjek i butikken.

Kæde. Der findes forskellige kæder, men vigtigst af alt er, at du holder den superskarp, da den ellers kan sætte sig fast i træet og springe.

Sværd. Jo længere sværd, desto tykkere stammer kan du save. Men et kort sværd har flere kræfter. Tjek, om din sav kan arbejde med forskellige længder sværd (og kæde).

Kædestrammer. Kæden skal altid være stram, og det er lettest, hvis du kan stramme den uden at skulle have fat i et stykke værktøj.

Kædefangertap. Den lille krog i bunden skal fange kæden hvis den springer eller ryger af, fordi den er for slap. Den og højrehåndsbeskytteren beskytter din hånd.

Højrehåndsbeskytter. Hvis kæden skulle springe, kan den slå bagud og ramme din højre hånd. Derfor skal beskyttelsen her være stor nok til at skærme din hånd, men tjek, at der stadig er plads til din hånd og en kraftig arbejdshandske.

Gasspærre. Din motorsav skal være forsynet med en gasspærre, så du godt kan starte selve maskinen, men kæden kan ikke køre rundt før spærren aktiveres.

Bøjlegreb. Din venstre hånd skal have godt fat i saven, for det er med den, du styrer savens vinkel i forhold til træet. Bøjlegrebet skal gå rundt om saven, så sværdet kan save både lodret og vandret.

Relaterede artikler

 • Kædesav på batteri - dur den?

  Kædesav på batteri - dur den?

  16/2015 En kædesav på batteri? Vi indrømmer, at vi ikke forventede os ret meget af Black & Deckers lille kædesav på batteri. Se her, om vi blev klogere ...

 • VIDEO: Kædesaven er sløv

  VIDEO: Kædesaven er sløv

  10/2015 En slidt kæde giver en sløv sav, hvilket gør den farlig at arbejde med. Gør kæden på kædesaven skarp igen for en sikkerheds skyld. Se hvordan i denne video.

  Sværhedsgrad 1/4
 • Pas godt på kædesaven

  Pas godt på kædesaven

  08/2015 Du kan selv gøre meget for at sikre dig en velfungerende og ikke mindst sikker sav. Vi har samlet de gode råd.

 • TEST: Her er den bedste excentersliber
  Test

  TEST: Her er den bedste excentersliber

  17/2015 Vi har testet 8 af de mest populære excenterslibere på markedet. Se den suveræne testvinder OG det bedste køb. Så ved du, hvad du skal købe næste gang.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  17/2015 Bosch D-tect 120 er bygget til at afsløre skjulte installationer i bygningsdele. Se om den kan stå distancen, når vi tester dens evner som sporhund.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af kædesave
 • Test af kædesave
 • Test af kædesave

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os