Cookie- og privatlivspolitik


Test af fræsere

Fræseren er en kæmpe hjælp. Den skåner dig for at skulle vende jorden i køkkenhaven og blomsterbedene med håndkraft, og er den stærk nok, kan du pløje den gamle græsplæne op og anlægge en ny. Blandt de seks testede maskiner er der til både små og store haver – og til små og store priser.

Har du en stor køkkenhave, er en fræser nærmest uundværlig. Og har du oven i købet tung jord, gør du i hvert fald din ryg en tjeneste ved at overveje at investere i en god fræser, der kan vende jorden, uden at du skal ind at ligge på sofaen med ondt over det hele bagefter. Det er først og fremmest din haves størrelse, der bestemmer, hvor stor en fræser du har behov for. Du skal også overveje, om du kun skal vende jorden i køkkenhaven, eller om der skal fræses i hårdere jord, fx til et nyt stykke køkkenhave eller blomsterbed. Endelig er der din egen fysiske formåen at tage hensyn til. De små, lette fræsere kan virke som det naturlige valg, hvis kræfterne ikke rækker til at slæbe tunge ting. Men som du kan se af vores test, er den allerletteste fræser faktisk den, der ergonomisk set er ringest, mens nogle af de tungeste maskiner er langt lettere at arbejde med, fordi de gør meget af arbejdet selv og på grund af vægten holder knivene nede i jorden. Så du skal se dig godt for, inden du vælger den fræser, du vil have med hjem i haven.

Stikker ikke så dybt som lovet

Desværre kan du ikke altid stole 100 procent på de oplysninger, du kan læse på maskinen. En hel del af testens fræsere kan nemlig ikke fræse i de dybder, producenterne lover. Til gengæld overrasker andre fræsere ved at fræse dybere end lovet. Vi har set på fræsere i forskellige størrelser og prisklasser fra 2495 til 7995 kroner i vejledende priser. Testen omfatter kun deciderede fræsere. De mindre kultivatorer, der kun er beregnet til at vende det øverste jordlag i køkkenhaver og blomsterbede, har vi ikke taget med, fordi deres anvendelsesmuligheder er stærkt begrænsede.

Relaterede artikler

 • Test af græstrimmere
  Test

  Test af græstrimmere

  09/2015 Vi har testet otte trimmere for dig: fire på benzin og fire med ledning.

 • Test af plæneluftere
  Test

  Test af plæneluftere

  06/2015 Plænelufteren er skønhedspleje for din græsplæne. Den giver rødderne luft og gør jorden i stand til at holde på vandet. Din græsplæne vil elske dig, hvis du giver den en tur hvert år.

 • Vi tester Ryobis nye løvsuger

  Vi tester Ryobis nye løvsuger

  15/2015 Konkurrencen inden for løvsugere er benhård. Se her om Ryobis nye bud har både saft og kraft til at stå distancen.

 • Test af plæneklippere
  Test

  Test af plæneklippere

  08/2015 Plæneklippere på batteri bliver bedre og bedre. Har du en mindre plæne uden de store ujævnheder, er det en oplagt mulighed. Vi har testet otte af de mange maskiner, du kan finde på markedet, så du kan se, hvad du kan forvente dig.

 • Test af hækkeklippere
  Test

  Test af hækkeklippere

  07/2015 Der findes et væld af hækkeklippere på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 af de mest almindelige for at finde ud af, hvad de kan, og hvad du kan forvente af dem.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af fræsere
 • Test af fræsere
 • Test af fræsere

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os