Cookie- og privatlivspolitik


Test af trimmere

Busktrimmere eller græstrimmere, som nogle producenter kalder dem, er perfekte til at studse buksbommen eller rette græskanterne perfekt til. Har du kun en lille have eller en altan med krukker, kan busktrimmeren blive dit vigtigste haveredskab. Vi tester 6 modeller.

Når plæneklipper og hækkesaks har gjort deres arbejde, er det den lille håndtrimmers tur: Den kan give buske, træer og græskanter den sidste finish, så resultatet bliver helt perfekt. Til en lille have eller en terrasse med mange buske og træer i krukker kan trimmeren oven i købet være eneste nødvendige havemaskine.

Trimmerne kan både klippe i buske og træer med deres busktrimmerskær og i græs med græstrimmerskæret. Skæret skifter du efter behov – og her er det værd at lægge mærke til, at det bestemt ikke er alle de testede modeller, der er lige smart indrettet: På flere af modellerne skal du fjerne en bundplade for at skifte skæret, men hvis bundpladen ikke er hængslet, risikerer du dels at tabe den, dels skal du balancere med bundplade og skær, når det hele skal samles igen.

Store forskelle Der er også stor forskel på, hvor kraftige grene trimmerne kan klippe over. En del af dem blokerer simpelthen, når de møder en kvist eller gren af en vis tykkelse. Her skiller en enkelt trimmer sig ud, fordi den ihærdigt “gnaver” de lidt store grene over ved at blive ved med at køre frem og tilbage, indtil det lykkes.

Med græstrimmerskæret kan du klippe plænens kanter perfekt til, men også her er der forskel på effektiviteten, fordi en del trimmere ikke kan klare at klippe tørre græstotter over. Græsset vikler sig i stedet ind i skæret. Mest bemærkelsesværdig er testvinderen fra Metabo. Hvor de øvrige trimmere ligner hinanden i udformning, er Metabo gået egne veje og har lavet en trimmer med kun ét skær. Det snurrer rundt og rundt og klipper både grene og friskt græs ganske effektivt. Til gengæld er prisen relativt høj.

Relaterede artikler

 • Test af græstrimmere
  Test

  Test af græstrimmere

  09/2015 Vi har testet otte trimmere for dig: fire på benzin og fire med ledning.

 • Test af plæneluftere
  Test

  Test af plæneluftere

  06/2015 Plænelufteren er skønhedspleje for din græsplæne. Den giver rødderne luft og gør jorden i stand til at holde på vandet. Din græsplæne vil elske dig, hvis du giver den en tur hvert år.

 • TEST: Her er den bedste excentersliber
  Test

  TEST: Her er den bedste excentersliber

  17/2015 Vi har testet 8 af de mest populære excenterslibere på markedet. Se den suveræne testvinder OG det bedste køb. Så ved du, hvad du skal købe næste gang.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  17/2015 Bosch D-tect 120 er bygget til at afsløre skjulte installationer i bygningsdele. Se om den kan stå distancen, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kædesav på batteri - dur den?

  Kædesav på batteri - dur den?

  16/2015 En kædesav på batteri? Vi indrømmer, at vi ikke forventede os ret meget af Black & Deckers lille kædesav på batteri. Se her, om vi blev klogere ...

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af trimmere
 • Test af trimmere
 • Test af trimmere

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os