Cookie- og privatlivspolitik


Højbed med indbygget sneglehegn

I Mettes køkkenhave har snegle aldrig været noget større problem. Og den iberiske skovsnegl – dræbersneglen – har endnu ikke fundet vej til dette kvarter.

Alligevel har hun gjort sig nogle forebyggende tanker, da hun indrettede haven. Hun har derfor anskaffet sig et specialdesignet værn mod snegle.
Sneglehegnet skal opsættes i dette bed, hvor Mette planlægger at dyrke salat – en af sneglenes livretter. Bedet måler 1 x 2 meter.

Sneglehegnet er fremstillet af galvaniserede stålplader, der ved hjælp af specialkonstruerede hjørner let kan sættes sammen, så de udgør et lukket bed. Det, der holder sneglene ude fra bedet, er knækket øverst på de galvaniserede stålplader.

Hvis en snegl forsøger at kravle op, vil de to buk på hegnet få den til at falde ned igen. Sneglen kan ganske enkelt ikke forcere hegnet. Sneglehegnet fås i stykker, der er én meter lange.

Stykkerne måler 27 centimeter i højden, og hver plade har et knæk på fem centimeter foroven – og yderligere et buk på ca. 1 centimeter yderst. Hvis dit sneglesikrede bed skal være mere end en meter langt, skal du bruge flere 1-meters plader som her.

Skub først pladerne 5-10 centimeter ned i jorden. Dernæst forlænger du bedet ved at skubbe næste stålplade nogle få centimeter ind over den forrige. Hjørnerne skubbes også på plads – ind over begge plader, der grænser op til hjørnet. Nu er sneglehegnet færdigmonteret.

De grønne plantedele, der ses i jorden, er ikke ukrudt, men dele af grøngødningsplanten honningurt, der er vendt ned i jorden i forbindelse med klargøringen af jorden til den nye køkkenhave.

Plantedelene er med til at sikre en god og næringsrig jord til den salat, du med ro i sindet snart kan plante ud her. Selv om konstruktionen her sikrer dig et sneglefrit bed i køkkenhaven, skal du dog alligevel være opmærksom på løbende at fjerne ukrudt langs med sneglehegnet.

Ellers risikerer du, at sneglene bruger ukrudtet som gangsti ind i bedet.

Relaterede artikler

 • Genial vandslange fra Hozelock.

  Genial vandslange fra Hozelock.

  12/2017 Med Hozelocks nye vandslange er det SLUT med knuder og filtrede slanger. Tænd for vandet og slangen ruller sig ud til tre gange sin længde.

 • VAND I HAVEN 1: Redskaber til et havebassin

  VAND I HAVEN 1: Redskaber til et havebassin

  12/2017 VIDEO: Det mest basale værktøj, du bør købe til dit bassin, er et net. De fås i vidt forskellige størrelser og længder. Nettet skal naturligvis passe til størrelsen af dit bassin. Sørg dog gerne for, at det er længere, end dit ...

 • SLYNGPLANTER: Insektsæbe til slyngplanter

  SLYNGPLANTER: Insektsæbe til slyngplanter

  12/2017 VIDEO: Har du slyngplanter inden døre – fx i drivhus eller vinterhave – kan de være tilbøjelige til få ubudne gæster af forskellige slags. Den slags utøj kan behandles med insektsæbe. Og det er meget let at lave det selv.

 • INDRET HAVEN: Opnå samme niveau på to flisegange

  INDRET HAVEN: Opnå samme niveau på to flisegange

  12/2017 VIDEO: Skal du udvide en eksisterende belægning i haven, er det helt afgørende, at du opnår det samme niveau på de to belægninger.

 • ROSER: Sådan binder du roser op

  ROSER: Sådan binder du roser op

  12/2017 VIDEO: Skal dine roser gro op ad en mur, vil du ofte have brug for at binde dem op til noget. Det kan både hjælpe dig med at styre væksten, og roserne risikerer ikke så let at knække i vinden, når de er bundet op.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os