Cookie- og privatlivspolitik


Test af havesprøjter

Havesprøjter kan være en belastning at gå rundt med. Men de kan også være en fornøjelse, hvis du vælger at investere i en model, der kan bæres på ryggen, og som er nem at pumpe og behagelig at arbejde med – også når taget skal renses, fliserne imprægneres, eller gipspladerne primes.

Har du en stor have, og er du jævnligt plaget af fx bladlus i roser og frugttræer, spindemider på agurkerne, meldug i roser, jordbær og æbletræer eller måske skurv i æble- og pæretræerne – ja, så har du sandsynligvis brug for en stor sprøjte, så du kan komme utøjet til livs. Og uanset om du vælger biologiske eller godkendte konventionelle bekæmpelsesmidler, er rygsprøjten et godt valg, da den både kan rumme store mængder og i en del tilfælde også er ergonomisk meget fornuftig. Og har du den først, er der mange flere anvendelsesmuligheder: Rens taget, havemøblerne eller drivhuset; fjern alger fra plankeværket, og imprægner fliserne, eller brug den til priming af gipsplader eller murværk. Vi har kigget på seks af de mest gængse modeller på markedet til private. Flere af sprøjterne er så gode, at de også anvendes af professionelle gartnere og skovfolk. Prisen er også en del højere end de helt små 5-liters sprøjter. Til gengæld får du meget mere for pengene. Generelt er alle sprøjterne i en god og solid kvalitet, der vil kunne holde i årevis. Men der er et par forhold, der skiller fårene fra bukkene. Skal du gå rundt med en rygsprøjte i flere timer, er ergonomien helt afgørende, og her er forskellen enorm! Fra det næsten ubrugelige til det næsten sublime. En anden vigtig forskel er producenternes valg af dyser og lanser. For mange private haveejere vil det ofte være en fordel med en dyse, der kan justeres fra en bred sprøjtetåge til en tynd stråle, der kan nå om til de bageste og højeste planter og træer. En lanse, der kan justeres i længden, er også fordelagtig, hvis du ofte bruger rygsprøjten andre steder end i haven.

Relaterede artikler

 • Test af græstrimmere
  Test

  Test af græstrimmere

  09/2015 Vi har testet otte trimmere for dig: fire på benzin og fire med ledning.

 • Test af plæneklippere
  Test

  Test af plæneklippere

  08/2015 Plæneklippere på batteri bliver bedre og bedre. Har du en mindre plæne uden de store ujævnheder, er det en oplagt mulighed. Vi har testet otte af de mange maskiner, du kan finde på markedet, så du kan se, hvad du kan forvente dig.

 • Test af hækkeklippere
  Test

  Test af hækkeklippere

  07/2015 Der findes et væld af hækkeklippere på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 af de mest almindelige for at finde ud af, hvad de kan, og hvad du kan forvente af dem.

 • Test af plæneluftere
  Test

  Test af plæneluftere

  06/2015 Plænelufteren er skønhedspleje for din græsplæne. Den giver rødderne luft og gør jorden i stand til at holde på vandet. Din græsplæne vil elske dig, hvis du giver den en tur hvert år.

 • TEST: Her er den bedste excentersliber
  Test

  TEST: Her er den bedste excentersliber

  17/2015 Vi har testet 8 af de mest populære excenterslibere på markedet. Se den suveræne testvinder OG det bedste køb. Så ved du, hvad du skal købe næste gang.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af havesprøjter
 • Test af havesprøjter
 • Test af havesprøjter

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Hems fastgjort i Ytong pore-/gasbeton?

Goddag,Jeg har Ytong pore-/gasbeton vægge i ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os